Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedberg en av många som visar styrka inför SM hemma i Strömsund

Strömbrytarna arrangerar SM i armbrytning 1–2 maj. Klubbens aktiva har börjat ladda upp med hård träning och gör det med fina tävlingsresultat i ryggen.

Annons

Vid Northern Arms i Arjeplog i januari kammade Strömsundsklubbens 17 deltagare hem 20 medaljer, var av 6 segrar. Allra främst var Kristian Ljungberg, i pojkar juniorer -60 kg, och P-O Svedberg, i herrar seniorer +90 kg, som båda vann dubbelt – både med vänster och höger arm.

– Ett helt okej resultat för klubben och alla som åkte fick vinna någon match, säger P-O Svedberg.

Han visade fin form igen vid Golden Arm i Eskilstuna, Skandinaviens största armbrytningstävling, för ett par veckor sedan. Där tog han silver med vänster arm och blev fyra med höger.

– Det var bra klass på motståndet, bland annat EM-fyran från i fjol som jag nu lyckades slå med vänstern, och han som vann klassen tog VM-brons för några år sedan, säger 24-åringen som får räknas som ett av de största hoppen inför SM hemma i Strömsund.

P-O Svedberg är rankad sexa totalt i landet, i både vänster och höger, och tog guld i fjolårets SM.

– Men nu har jag gått upp i tyngsta klassen, så det blir tuffare, säger P-O som laddar med hård träning den tid som är kvar och ser fram emot SM på hemmaplan:

– Det ska bli riktigt grymt.