Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svedberg en av många som visar styrka inför SM hemma i Strömsund

Strömbrytarna arrangerar SM i armbrytning 1–2 maj. Klubbens aktiva har börjat ladda upp med hård träning och gör det med fina tävlingsresultat i ryggen.

Annons

Vid Northern Arms i Arjeplog i januari kammade Strömsundsklubbens 17 deltagare hem 20 medaljer, var av 6 segrar. Allra främst var Kristian Ljungberg, i pojkar juniorer -60 kg, och P-O Svedberg, i herrar seniorer +90 kg, som båda vann dubbelt – både med vänster och höger arm.

– Ett helt okej resultat för klubben och alla som åkte fick vinna någon match, säger P-O Svedberg.

Han visade fin form igen vid Golden Arm i Eskilstuna, Skandinaviens största armbrytningstävling, för ett par veckor sedan. Där tog han silver med vänster arm och blev fyra med höger.

– Det var bra klass på motståndet, bland annat EM-fyran från i fjol som jag nu lyckades slå med vänstern, och han som vann klassen tog VM-brons för några år sedan, säger 24-åringen som får räknas som ett av de största hoppen inför SM hemma i Strömsund.

P-O Svedberg är rankad sexa totalt i landet, i både vänster och höger, och tog guld i fjolårets SM.

– Men nu har jag gått upp i tyngsta klassen, så det blir tuffare, säger P-O som laddar med hård träning den tid som är kvar och ser fram emot SM på hemmaplan:

– Det ska bli riktigt grymt.