Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegsdotter ny ordförande för Moderaterna?

Svegsbördiga Beatrice Ask (M), tidigare justitieminister, nämns i spekulationerna kring vem som blir ny partiledare för Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt.
– Beatrice skulle bli en jättebra partiledare, säger mamma Ann-Marie Mattsson i Sveg.

Beatrice Ask betraktas som en av veteranerna i den Moderata partitoppen. Redan 1984 blev hon ordförande för Moderata ungdomsförbundet. De senaste åtta åren har hon varit justitieminister i Fredrik Reinfeldts alliansregering och mellan 1991 och 1994 var hon skolminister och drev igenom friskolereformen. Hon är också andra vice ordförande i partiet.

Med den bakgrunden är det inte konstigt att hon nämns i spekulationerna om ny partiledare för Sveg.

– Hon är ju en av de som varit med längst. Hon och Carl Bildt, säger mamma Ann-Marie Mattsson som driver frisörsalong i Sveg.

Varför tror du att hon skulle bli en bra partiledare?

– Hon är målmedveten, lämnar ingenting ogjort och hon är så blå som man bara kan bli.

Ny M-ledare utses på en extra partistämma den sjunde mars. Hetaste tipset bland de politiska bedömarna är dock Anna Kinberg Batra, Moderat gruppledare i riksdagen. Hon har i praktiken fungerat som partiledare för Moderaterna efter Reinfeldts avhopp. Det andra toppnamnet som lyfts fram som toppkandidat, förre infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, meddelade i går (tisdag) i Sveriges Television att hon inte står till förfogande.

Tidningen har sökt Beatrice Ask för en kommentar utan framgång. Om hon själv kandiderar till posten är oklart. Inte ens mamma vet.

– Jag har faktiskt inte frågat, säger Ann-Marie Mattsson i Sveg.