Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svegsdotter ny ordförande för Moderaterna?

Svegsbördiga Beatrice Ask (M), tidigare justitieminister, nämns i spekulationerna kring vem som blir ny partiledare för Moderaterna efter Fredrik Reinfeldt.
– Beatrice skulle bli en jättebra partiledare, säger mamma Ann-Marie Mattsson i Sveg.

Annons

Beatrice Ask betraktas som en av veteranerna i den Moderata partitoppen. Redan 1984 blev hon ordförande för Moderata ungdomsförbundet. De senaste åtta åren har hon varit justitieminister i Fredrik Reinfeldts alliansregering och mellan 1991 och 1994 var hon skolminister och drev igenom friskolereformen. Hon är också andra vice ordförande i partiet.

Med den bakgrunden är det inte konstigt att hon nämns i spekulationerna om ny partiledare för Sveg.

– Hon är ju en av de som varit med längst. Hon och Carl Bildt, säger mamma Ann-Marie Mattsson som driver frisörsalong i Sveg.

Varför tror du att hon skulle bli en bra partiledare?

– Hon är målmedveten, lämnar ingenting ogjort och hon är så blå som man bara kan bli.

Ny M-ledare utses på en extra partistämma den sjunde mars. Hetaste tipset bland de politiska bedömarna är dock Anna Kinberg Batra, Moderat gruppledare i riksdagen. Hon har i praktiken fungerat som partiledare för Moderaterna efter Reinfeldts avhopp. Det andra toppnamnet som lyfts fram som toppkandidat, förre infrastrukturministern Catharina Elmsäter-Svärd, meddelade i går (tisdag) i Sveriges Television att hon inte står till förfogande.

Tidningen har sökt Beatrice Ask för en kommentar utan framgång. Om hon själv kandiderar till posten är oklart. Inte ens mamma vet.

– Jag har faktiskt inte frågat, säger Ann-Marie Mattsson i Sveg.