Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegsflyget gick som vanligt på måndagsmorgonen

I fredags sade Skyways upp sitt bokningsavtal med Avies som trafikerar Sveg-Arlanda. Resor från och med måndag avbokades men flygbolaget körde ändå morgonturen som vanligt.

Annons

Sent på fredagen fick många flygresenärer i Härjedalen beskedet från Skyways att deras bokningar blivit avregistrerade. De flesta trodde då att det var flygbolaget Avies som inte kunde köra som planerat men anledningen var att Skyways sagt upp sitt samarbete med Avies till vilka de skulle sköta bokningarna.

– Det hade ju varit bra om resenärerna fått lite mer tid på sig. Nu blev avtalet uppsagt på fredag och det gällde resor från och med måndag, berättar Annelie Gustafsson vid Härjedalen Airport.

Resultatet blev att många bokade om sina resor och flög från Östersund, några tog andra resealternativ mot Stockholm. Några kunder hade is i magen och kontrollerade uppgifterna en extra gång med flygplatsen och de fick då veta att Avies skulle flyga som vanligt vilket innebar att de slapp boka om sina resor.

– Jag vet att Avies har kontakter med ett annat bolag som ska sköta deras bokningar och det kan bli klart under dagen, säger Annelie Gustafsson som höll på att sätta kaffet i halsen när hon i en morgontidning fick läsa att det inte skulle gå något plan från Sveg på måndagen.

– Jag blev ju orolig för att det skulle ha beslutats något annat sent på söndagskvällen och att jag då lurat kunderna som sagt att planet skulle gå som vanligt. Nu var det lyckligtvis inte så utan resenärerna tog sig mot Arlanda på utsatt tid, berättar Gustafsson.

De som har fått sina bokningar avregistrerade kan nu vända sig till flygbolagets hemsida eller flygplatsen i Sveg för att få mer information om hur de ska gå tillväga för att resa som planerat.