Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegsflyget kvar på Arlanda

Fredagsflyget från Arlanda till Sveg är kvar på marken. Om det lyfter är oklart i skrivande stund och vad det beror på finns inga uppgifter på.

Nio personer som skulle flyga till Sveg sitter kvar på Arlanda sent på fredagskvällen. Ytterligare nio personer ska resa med samma flygplan vidare till Torsby.

– Vi har fått bristfälligt med information. Vi vet att Transportstyrelsen och Haverikommissionen har varnat för bolaget under dagen och det vi fick höra först när planet blev försenat var att Transportstyrelsen genomförde en oanmäld kontroll. Efter en timme så fick vi meddelandet att det var ett tekniskt fel, berättar Lars-Olof Mattsson till TH.

Klockan 21.30 står fortfarande planet på marken och då ges nya besked.

– Vi har precis fått höra att det ska komma ett plan från Tallin för att flyga oss senare i kväll.

Lars-Olof Mattsson är väldigt kritisk till det som inträffar.

– Nu går Transportstyrelsen ut och varnar för bolaget men det är ändå staten, via Trafikverket, som har upphandlat ett avtal med Avies om att de ska trafikera sträckan. De här problemen måste de lösa snabbt för vi är ju beroende av flygförbindelser.

Stämningen på Arlanda uppger Mattsson som nervös.

– Alla vill hem men de flesta är förstås oroliga för att flyga med Avies efter det här, säger Lars-Olof Mattsson.

------------

Uppdatering:

22:30 gick resenärerna på ersättningsflyget.