Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svegstjejer vann Mittcupen

Svegs flickhockeylag gav ingen pardon när de i helg­en spelade Mittcupen i Sandviken.

De vann turneringen i överlägsen stil och besegrade Bollnäs i finalen med 6–2 (3–0, 3–2).

Svegs IK är en av de klubbar i länet som verkligen satsar på hockey även för flickor och det börjar ge resultat. Under vintern har klubben spelat i Gästriklands serie för flickor A, som de vann. Och när de nu ställde upp i Mittcupen, mot i stort sett samma motstånd, som de haft i serien blev det alltså en prydlig seger där de i lördagens semifinal även besegrade Hälsingegården med 7–0.

Ledaren Stefan Eriksson är förstås glad över hur det unga laget utvecklats.

– Ja, de har gått framåt oerhört mycket och de utvecklas i spelet hela tiden. Både i går och i dag har det varit mycket bra spel med hög intensitet.

– Javisst, det kan bli ett riktigt bra lag, men nu är tjejerna i den åldern att de ska in på gymnasium och då finns det en risk att de kommer bort från klubben. Vi har redan nu två av de bästa spelarna som sökt till hockeygymnasiet i Malung, nämligen Caroline Nilsson och Lina Roos.

Hälsingegården-Sveg 0–7

Sveg: Sanna Bergström 3, Hanna Trygg 2, Linda Jonsson och Maja Bohlin.

Sveg-Bollnäs 6–2

Sveg: Sanna Bergström 4, My Jönsson och Maja Bohlin.