Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Svennis” får sparken

Borta­förlusten med 1–3 mot Honduras blev avgörande.
I går meddelades att Sven-Göran ”Svennis” Eriksson får sparken som förbundskapten för Mexiko.

Annons

Hotet om plötslig arbetslöshet har vilat över svensken under en längre tid. Efter VM-kvalförlusten mot Honduras meddelades att frågan skulle upp till diskussion hos Mexikos fotbollsförbund och sent på torsdagskvällen kom också beslutet: Svennis får åter igen sparken efter bara tio månader på sin post.

nu andra raka jobbet som han får lämna i förtid. Innan han skrev på som förbundskapten för Mexikos drabbades han av samma öde som manager för Premier league-klubben Manchester City.

Beslutet väcker dock knappast någon förvåning i Mexiko. Under sin tid som förbundskapten har det stormat ett flertal kring Eriksson. Förlusten mot Honduras betydde att man förlorat två av tre matcher i det pågående VM-kvalet och under Svennis ledning hade Mexiko inte vunnit en enda av landets fem tävlingsmatcher på bortaplan. Förlusten mot Honduras innebar också att Mexiko ramlade ner på fjärde plats i tabellen,

Framtiden för svensken är också högst oklar. Tidigare under våren ryktades om att han skulle återvända till England. Resultaten i Mexiko lär dock inte öka intresset för svensken. (TT)

Annons