Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Svennis” får sparken

Borta­förlusten med 1–3 mot Honduras blev avgörande.
I går meddelades att Sven-Göran ”Svennis” Eriksson får sparken som förbundskapten för Mexiko.

Annons

Hotet om plötslig arbetslöshet har vilat över svensken under en längre tid. Efter VM-kvalförlusten mot Honduras meddelades att frågan skulle upp till diskussion hos Mexikos fotbollsförbund och sent på torsdagskvällen kom också beslutet: Svennis får åter igen sparken efter bara tio månader på sin post.

nu andra raka jobbet som han får lämna i förtid. Innan han skrev på som förbundskapten för Mexikos drabbades han av samma öde som manager för Premier league-klubben Manchester City.

Beslutet väcker dock knappast någon förvåning i Mexiko. Under sin tid som förbundskapten har det stormat ett flertal kring Eriksson. Förlusten mot Honduras betydde att man förlorat två av tre matcher i det pågående VM-kvalet och under Svennis ledning hade Mexiko inte vunnit en enda av landets fem tävlingsmatcher på bortaplan. Förlusten mot Honduras innebar också att Mexiko ramlade ner på fjärde plats i tabellen,

Framtiden för svensken är också högst oklar. Tidigare under våren ryktades om att han skulle återvända till England. Resultaten i Mexiko lär dock inte öka intresset för svensken. (TT)