Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk andraplats i herrsprinten efter Jönsson och Petersons starka insats: "Jävligt kul"

Emil Jönsson och Teodor Peterson utgjorde Sveriges förstalaget i lagsprinten.
Ett lag som till slut tog hem andraplatsen bakom Italien. Det svenska andralaget slutade på en sjätteplats.
– Det är jävligt kul med sprint, säger Emil Jönsson i SVT.

Precis som på damsidan tog sig var det två svenska lag i herrarnas sprintfinal i Dresden under söndagen.

I förstalaget fanns Emil Jönsson och Teodor Peterson, som också var det lag som inledde bäst av de två svenska, medan Johan Häggström och Karl-Johan Westberg åkte i lag två. Ett lag som växlade som åttonde lag medan förstalaget var med i täten när Jönsson gick ut på tredje sträckan i finalen.

Men när åkarna vände tillbaka mot växlingen inför den femte sträckan blev Karl-Johan Westberg av med sin stav efter att han blivit trampad på två gånger vilket gjorde att han tappade både fart och plats samtidigt som det norska förstalaget med Kasper Stadås och Johannes Hösflot Kläbo var i klar ledning.

Emil Jönsson hittade däremot både fart och form under femte sträckans andra halva och gick om allt och alla för att ge Teodor Peterson en ledning med ett par meter ned till tvåan Schweiz samtidigt som Norge växlade som tionde lag.

Peterson fick schweiziske Furger i rygg, men hade hade några meter ned till konkurrenterna. Under andra halvan av loppet kroknade däremot både Peterson och Schweizvilket gjorde att Italien kunde gå om och ta hem segern.

För det svenska förstalaget blev det en andraplats medan Ryssland blev trea.

– Det är jävligt kul med sprint. Det här är sprint på riktigt, det går fort och det är trångt om positioner. Man tänker att det är kort, två minuters åktid, men du får inte vila någonstans. Teodor avslutade jäkligt bra. Kul att vara på pallen, säger Emil Jönsson till SVT.