Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk förlust efter mardrömsstart i Belgrad

Urladdningen kom mot Portugal.
I Belgrad väntade en uppläxning.
2–0 (1–0) till Serbien.
Det kunde blivit betydligt värre än så – med den mardrömsstarten.

Serbien, som är i topp i sin VM-kvalgrupp, kom till start med sju spelare från startelvan i 3–2-segern mot Rumänien borta i lördags.

Lars Lagerbäck valde en mer experimentell inställning. Sju spelare plockades bort från kvalelvan i Porto.

Det duger ändå inte som förklaring till den svenska villervallan när Serbien omgående efter avspark matade fram en boll i djupet.

I panik rensades den över sidlinjen, Branislav Ivanovic vräkte snabbt inkastet in mot den väldige Nikola Zigic, 202 cm lång och mer lik en basketspelare, Andreas Isaksson kom helt vilse och via Zigic panna smet 1–0 in.

Tid: 36 sekunder.

Har landslaget någonsin släppt in en boll så snabbt?

Det numera svårt missbrukade ordet chock fick tillbaka något av sin ursprungliga laddning på slitna Stadion Partizan.

– Vi blev straffade direkt när vi stod och sov, säger Lagerbäck, klart irriterad av att spelarna inte var på tå från start.

hämtade sig – såväl omgående som rejält.

En matchtränad Henrik Larsson hade säkert gjort något bättre på det första av de två lägen han fick inom loppet av några minuter i första halvlek. Först reagerade han något för sent på Sebastian Larsson inlägg och nådde inte fram med pannan i röran framför Vladimir Disljenkovic.

Sedan hade han otur.

Larsson vände smart bort både Nemanja Vidic och Neven Subotic på Erik Edmans långa boll, men Disljenkovic lyckades styra avslutet till hörna.

Olof Mellberg, Henrik Larsson och Mikael Nilsson byttes mot Daniel Majstorovic, Daniel Nannskog och Adam Johansson i halvtid.

Trots succén i Porto – Johansson har en hel del att lära. Han blev brutalt bortspelad några gånger, en gång rundad av högerbacken Ivan Obradovic. Och det var från hans kant Marko Pantelic serverade Bosko Jankovic öppet mål i 82:a minuten.

– Så kan det gå när man tappar bollen och släpper till en kontring, säger Lagerbäck. (TT)