Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensk succé i världscupen – Fredrik Lindström trea

Ingen skulle komma att utmana fransmannen Martin Fourcade.
Men Fredrik Lindström stod för en svensk succé och slutade på en tredjeplats.

Den sista världscuphelgen, i skidskytte, startade under torsdagen, i ryska Tyumen, där 10 kilometer sprint, med individuell start, stod på agendan.

De svenska åkarna, Jesper Nelin, Fredrik Lindström, Peppe Femling och Martin Ponsiluoma, fick klara sig utan "Silver-Sebastian" Samuelsson som valt att bojkotta tävlingarna i Ryssland.

Likt så många gånger tidigare skulle Martin Fourcade, som inte varit sämre än trea i hela världscupen, vara svårt att besegra. Fransmannen sköt fullt och kunde åka in med jätteledning på över trettio sekunder.

Vid sex kilometer var Fredrik Lindström bäste svensk och placerade sig på en sjätteplats, men lyckades avancera efter att ha skjutit fullt i både liggande och stående, och kunde slutligen korsa mållinjen som trea, tre tiondelar efter fransmannen Simon Desthieux.

Det skulle senare komma att bli en hård kamp om pallplatsen mellan Anundsjö-åkaren och Erik Lesser. Vid 9,3 kilometer låg tysken 1,4 sekunder före, men tappade allt mot slutet och åkte in som femma. Tyskens fall gjorde att Fredrik Lindström fick behålla sin tredjeplats – vilket blev svenskens klart bästa resultat individuellt den här säsongen.

För de andra svenskarna gick det desto tyngre och de hamnade långt ner i resultatlistorna. Nelin låg över en minut efter vid sex kilometer. Peppe Femling hade en tung dag med skyttet och bommade totalt fyra skott, varav tre i den första skjutningen. Martin Ponsiluoma slutade på en 53:e plats.

► (+) OS-hjälten hemkommen – Lindströms stora guldglädje: "Jag har uppnått en dröm"

► (+) Efter bragden i Sydkorea – så hyllas Fredrik Lindström av kommunen: "Med stor stolthet vi får göra detta"

► (+) Lindström rörd efter familjens hälsning: "Jag är borta på tok för mycket för att ha en familj"

Skidskytte, 10 kilometer sprint

1) Martin Fourcade, FRA, 25:49.0

2) Simon Desthieux, FRA, (+33.2)

3) Fredrik Lindström, SWE, (+33.5)

32) Jesper Nelin, SWE, (+2:07.7)

53) Martin Ponsiluoma, SWE (2:50.2)

75) Peppe Femling, SWE, (4:06.9)