Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska bakslaget – inget EM 2020 i Stockholm: "Inte särskilt överraskande"

Bryssels matcher i EM 2020 tilldelas inte Sverige.
I stället kommer matcherna spelas på Wembley i London, meddelade Uefa i dag.
– Inte särskilt överraskande, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Sportbladet.

Det handlade om fyra matcher i EM-slutspelet 2020 där formatet ändrats till att 13 olika städer ska dela på mästerskapet.

Från början var det tänkt att Bryssel skulle stå som värd för ett antal matcher. Men när bygget av den nya arenan Eurostadium blivit försenat öppnades dörren för Sverige att ta över.

Bland de som konkurrerade fanns också Cardiff Stadium och Wembley. I dag meddelade Uefa att de sistnämnda, som redan står som värd för mästerskapet, tilldelas ytterligare tre gruppspelsmatcher och en åttondelsfinal.

– Inte särskilt överraskande. Wembley är redan en av arrangörerna och det är svårt för oss att konkurrera med en så pass klassisk arena som dessutom tar 90 000 åskådare. Men visst, som ordförande i Svenska Fotbollförbundet är jag förstås missnöjd över att det inte blev Stockholm, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson till Sportbladet.

LÄS OCKSÅ

Sveriges VM-genrep – möter sydamerikanska mästarna: "En av världens allra bästa nationer"