Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska kyrkan måste bekänna färg

”På grund av det som håller på förverkligas med att homosexuella skall få gifta sig så vill ledartrojkan i Svenska Kyrkan avstå vigselrätten. Så vill väl inte prästerna i Frösö/Östersund ha det som backar upp de homosexuella och vill viga dessa.
Sen finns det en del präster i området som är homosexuella – så hur blir det?”

Jag förstår inte varför det ska vara så himla svårt att ta ställning i den här frågan. Om Svenska Kyrkan vore det minsta hederlig skulle de ordna en omröstning bland medlemmarna om frågan om homovigslar.

Om ”prohomosidan” vinner bör ledningen gå ut med ungefär följande uttalande: ”I det här samfundet anser vi att Gud tycker att sexuell läggning inte är någon relevant faktor för om någon får gifta sig eller ej. Ingen som på något sätt särbehandlar par på grund av deras sexuella läggning delar vår tro och bör omedelbart lämna kyrkan. Den som blir ertappad med att diskriminera utifrån sexuell läggning kommer att bli utesluten med omedelbar verkan!”

Om ”antihomosidan” i stället vinner bör uttalandet låta ungefär så här: ”I detta samfund anser vi att äktenskapet är förbehållet heterosexuella par. Den som förespråkar äktenskap mellan personer av samma kön delar inte vår tro och bör genast lämna kyrkan. Den som ändå viger homosexuella kommer att uteslutas.”

Då skulle det gå att ta ställning till Svenska kyrkan i stället för att de velar hit och dit och man inte vet vad man ska tycka om dem. Jag tycker att oviljan att ta ställning i frågan är ett starkt tecken på homofobi i sig! Den som är emot diskriminering av homosexuella står upp för det och är inte med i samfund som förespråkar diskriminering och har definitivt inte inställningen att den som så vill ska få diskriminera i organisationens namn.

Sedan är det en självklarhet att den som utövar ett statligt ämbete (genom till exempel vigselrätt) inte ska ha rätt att diskriminera mer än vad som är lagligt i resten av samhället. Om jag kommer till Vägverket för att få ett körkort utfärdat väntar jag mig inte att tjänstemannen eller -kvinnan vägrar låta mig köra upp på grund av att dennes religion förbjuder blåögda eller judar eller kvinnor eller vad det nu kan vara att köra bil! Detsamma gäller om jag ska gifta mig.

Det är dags för Svenska Kyrkan att bekänna färg om den inte vill bli betraktad som en homofob och antidemokratisk organisation!