Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska kyrkans lekmannaförbund

Annons

i Härnösands stift har hållit sitt vårkonvent och årsmöte i Ramsele Församlingshem. Dagen inleddes med högmässa i Ramseles vackra kyrkobyggnad där kyrkoherde Per Larsmark hälsade välkomna.

Efter högmässan förflyttade sig deltagarna till Svar-huset där en mycket förnämlig buffé kunde avnjutas i en mycket fin miljö. Eftermiddagen inleddes i församlingsgården med ett föredrag av prosten Anders Eckerdal som gav skildringar från en resa 1991 till Arabiska öknen i Egypten. Ett riktigt äventyr, skulle det visa sig.

Efter det uppskattade föredraget hälsade konventsrådets  ordförande Fritz Pettersson ett 30-tal, ombud och övriga intresserade, varmt välkomna till årsmötet 2009. I samband med öppnandet assisterade kyrkoherde Per Larsmark med parentation av de under 2008 bortgångna medlemmarna.

Till mötesordförande valdes Håkan Rehnman.

Följande konventsråd och övriga funktionärer valdes för 2009: Till konventsrådets ordförande omvaldes Fritz Pettersson, Bonässund. Till kassör omvaldes Juhani Ahonen, Östersund. Övriga ledamöter: Ivan Lindström, Bredbyn, Karin Liljevall och Cilla Helenius, båda Sundsvall. Ledamöter med ett år kvar av mandattiden: Hugo Bohlin, Sundsvall och Åke Mähler, Själevad. Rådgivande ledamot: Herbert Sjödin, Östersund. Revisorer: Thomas Linnarsson och Göran Jansson. Ombud till Sensus studieförbund: Hugo Bohlin.

Efter valen fastställdes upprättat förslag till budget för 2009.

Kassör Juhani Ahonen, tillika förbundskassör, lämnade rapport från förbundsrådet. Härvid framkom att Rikskonventet 2010 kommer att genomföras i Jönköping. Planering pågår. Dessutom kommer ett riksmöte under 2009 att äga rum i Hjo 30 juli–2 augusti.

Dessutom informerades om höstkonventet 26–27 september som denna gång arrangeras av Frösö församlingskår. För närvarande pågår förberedelser av programarbetet.

Avslutningsvis meddelade Fritz Pettersson att Ulla Pehrson och Gunnar Åström, båda Sundsvall, avsagt sig återval. Eftersom de ej inte fanns på plats kommer avtackning att ske vid ett senare tillfälle.

Därmed var dagens aktiviteter avslutade och nu återstod endast hemresa till olika delar av vårt vidsträckta stift.