Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenska skidförbundet samarbetar med Mittuniversitetet för att utbilda framtidens elittränare: ”Det är en viktig satsning”

I takt med att tränarrollen förändras och kraven på en gedigen utbildning ökar väljer Svenska Skidsportförbundet att satsa på en ny elittränarutbildning. Nu står det klart att den teoretiska delen av utbildningen kommer att hållas på Mittuniversitetet i Östersund.

– Det är en viktig satsning som görs med målet att skapa framtidens tränare, skriver Marko Laaksonen, docent och ansvarig för Mittuniversitetets del i utbildningen, i ett pressmeddelande.

– På Mittuniversitetet har vi bedrivit forsknings- och utvecklingsarbete riktat mot idrott, särskilt vinteridrott, i många år och sedan årsskiftet är vi dessutom Riksidrottsuniversitet. I och med den nya elittränarutbildningen förstärks våra möjligheter att fortsätta bidra till att utveckla svensk skidåkning, skriver Kerry McGawley, koordinator för idrottsrelaterade verksamheter på Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Utbildningen omfattar alla skidgrenar och totalt är det 25-30 nya elittränare som kommer att delta i den två år långa utbildningen som startar under 2018. Satsningen beskrivs som en viktig del i Svenska Skidförbundets arbete för ökad jämställdhet bland tränare och därför kommer kvinnliga sökanden att prioriteras i den mån det är möjligt.

Mer läsning:

[+] ÖFK tog storslam på Idrottsgalan – vi sänder live från lagets träningsläger på Teneriffa

[+] Adam Johansson: Så borde OS-laget se ut – truppen, special teams och supertalangernas roller

[+] Fem minuter med Peter Forsberg – så ser han på OS: "Tror inte svenska folket bryr sig om det"