Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske förbundskaptenen om Therese Johaugs dopning: "Det är deras förbaskade skyldighet att ha koll"

Sveriges förbundskapten Rikard Grip uttalar sig till Expressen om nyheten om att norska skidstjärnan Therese Johaug har testats positivt för dopning:
– Man blir ju svinchockad, säger Rikard Grip till tidningen.

Det var på torsdagsförmiddagen som uppgifterna om Therese Johaugs dopning uppdagades. När Expressen får tag på Rikard Grip så har han inte hört något om nyheten:

– Jag har ingen aning eller kunskap om vad det är för ämne, eller vad är det över huvud taget. Något annat kan jag inte säga. Inte mer än att jag är chockad och förvånad, säger Rikard Grip till tidningen.

Han konstaterar i samma intervju att det norska skidförbundet och ledningen har ett stort ansvar i vad åkarna stoppar i sig:

– Det är deras förbaskade skyldighet att ha koll på vad som gäller. Det gäller alla idrottare, oavsett vilket land det är ska man ha en organisation och stab som har koll på vad det är som gäller. Det är bara deras skyldighet. Det är ingen diskussion, säger Rikard Grip till Expressen.

Läs också: Experten: "Johaug riskerar fyra års avstängning"

På frågan om hur han ser på det som händer i Norge, där ju även herrstjärnan Martin Johnsrud Sundby åkt fast för dopning med astmamedicin, där det missats att söka dispens, så säger Rikard Grip:

– Oerhört tråkigt. Det påverkar en idrott som vi håller på med. Någonstans måste man verkligen ta tag i detta, och se varför såna här saker uppstår. Det måste de verkligen ta stort tag i och ta på allvar.

Läs även: Therese Johaug fast i dopningstest: "Jag är förkrossad och förtvivlad"