Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske skidskytten till sjukhus efter kollaps i målområdet: "Ojämn hjärtrytm"

Det krävdes en styrkeinsats från lagkamraterna för att till slut köra in på en sjätteplats i dagens skidskyttestafett i Ruhpolding. 1.50 efter segrande Norge.
Östersundsbon Torstein Stenersen föll ihop efter att ha kört den svenska förstasträckan.
– Sedan fördes han iväg med ambulans, sa Mattias Tjernström i TV4:s sändning.

Det krävdes en stark avslutning i dagens skidskyttestafett för att det svenska laget skulle kunna säkra en sjätteplats. Detta efter svenska lagets startman Torstein Stenersen växlat in på plats 24 av 26 deltagande nationer.

Väl i mål kollapsade den norske svensken och fördes med ambulans till sjukhus.

– Det såg ut som han fullständigt gått in i väggen, sa TV4:s mixed zone-reporter Mattias Tjernström, enligt Sportbladet.

Stenersen, som inte bara jagade seger utan även en plats i OS-truppen, inledde loppet med en svag liggande skjutning. Efter det stående såg det betydligt bättre ut och han låg endast 15 sekunder efter täten. Sen tog det stopp och Stenersen gick i mål med bara två man bakom sig.

Stenersen kollapsade i målområdet och fördes senare till sjukhus.

– Han gick förbi här för egen maskin tillsammans med ambulanssjukvårdare. Men sedan fördes han iväg med ambulans till sjukhus här i närheten. Fysion berättade för mig att det handlade om cirkulationsproblem, ojämn hjärtrytm. Det är fortfarande oklart om det är någon infektion eller om han ätit och druckit för dåligt i kombination med pressen han hade på sig, berättar Mattias Tjernström, enligt Sportbladet.

Martin Ponsilouma och Fredrik Lindström avslutade stafetten på ett mycket bra sätt och körde till slut fram det svenska laget till en sjätteplats.