Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenske skidtalangen kraschade med bilen – inför världscupdebuten: "Får skylla sig själv"

I helgen gör skidtalangen Filip Danielsson, 20, debut i världscupen.
Uppladdningen har varit dramatisk – under torsdagen körde han ner i diket med bilen.
– Man får skylla sig själv när man är ute och leker, säger han till SportExpressen.

Förbundskaptenen Rikard Grip väljer att släppa fram flera talanger under helgens världscuptävling i Lillehammer och en av dem är Filip Danielsson, som tävlar för SK Bore och är född i Lindsberg.

På söndag tävlar han i skiathlon mot namn som Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby och Sergej Ustjugov.

Uppladdningen? Ja, den blev kanske inte riktigt vad han hade tänkt sig.

I dag publicerade Maria Jonasson, åkare i Östersunds SK, en bild på sitt Instagram-konto som visade hur Danielsson hade kraschat ner i diket med sin bil.

– Jag och Joel Lager (Garphyttans IF) var på väg upp till träningen och det var rätt mycket snö, så… vi tog en omväg till en mindre trafikerad väg, där det var oplogat. Och har man en fyrhjulsdriven bil så är det rätt så skoj. Det är sånt som händer. Jag menar, man får väl skylla sig själv när man är ute och leker, säger Danielsson till SportExpressen och skrattar.

Att få upp bilen ur diket igen var inte helt lätt.

– Men det kom en lastbil, en riktig vardagshjälte! Vi blinkade på honom, då stannade han och frågade om vi behövde hjälp. Det gick jävligt smidigt. Det hade nog inte gått med en vanlig bil, för det är ju tung snö nu. Runt nollan. Bilen satt fast rätt hårt. Vi hade riktig flyt att han kom. Schysst kille också, som hjälpte till, berättar Danielsson.

Talangen hade inte räknat med att bli uttagen till helgens tävlingar. Redan nu kan han alltså bocka av ett av säsongens stora mål som var att få tävla i världscupen.

– Det lyckades jag med ganska fort. Ett annat mål var att få åka U23-VM, så jag får försöka sikta på det. Och kanske åka någon mer världscup. Det vore kul. Jag får göra ett bra lopp på söndag så kanske chansen kommer tillbaka, säger Danielsson till SportExpressen.

LÄS OCKSÅ

► (+) Förbundskaptenen hyllar Filip Danielsson inför världscupdebuten: "Gjort fantastiskt fina resultat"

► (+) Bytte pappan mot professionell tränare – nu är Vedevågssonen klar för världscupdebut: "Tränar helt annorlunda"

► (+) Efter 19 ungdoms- och juniormedaljer – nu ska Filip Danielsson ta tuffa steget: "Kan ta flera år"