Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensklag vidare efter dramatik

Kvartsfinalklart - då kan Champions Hockey League lika gärna byta namn till Finnkampen.
Efter stor dramatik är fyra svenska och fyra finländska lag kvar i turneringen.

Annons

De blågula lagen hade marginalerna på rätt sida i tisdagens åttondelsreturer i CHL:s premiärsäsong.

Kvällens första dramatiska upplösning kom i Linköping, där förlängningen mellan LHC och Sparta Prag bara vara två sekunder bort.

Då var Jacob Micflikier snabb i tanken när pucken blev liggande fri framför Sparta-kassen. Skottet betydde 2-2 efter 19.58 och med totalt 4-3 tog sig östgötarna vidare till kvartsfinal.

Vi är ändå det starkaste laget i slutändan. Skönt att få in den sista även om det var på håret, sade 1-1-skytten Jonas Junland i en tv-intervju direkt efter matchen.

Sena mål

I Skellefteå såg hemmalaget uträknat ut med mindre än tre minuter kvar att spela mot JYP. Men två sena mål - av Oskar Sundqvist och Pär Lindholm - betydde 3-2 i matchen och 7-7 totalt. Efter en mållös förlängning satte Mikko Lehtonen straffen som tog Skellefteå vidare till kvartsfinal.

Än mer uträknat var Luleå borta mot Salzburg. Österrikarna, som vann det första mötet med 4-2, gick fram till 4-1 på hemmais och med totalt 8-3 såg dubbelmötet avgjort ut.

Nytt straffdrama

Då inleddes en makalös upphämtning.

Luleå gjorde fem mål på tolv minuter i mittperioden, och efter att lagen gjort var sitt mål i slutperioden var ställningen 7-5 till Luleå och totalt 9-9.

Sedan bjöd den dramatiska CHL-kvällen på en ny mållös förlängning följt av en straffläggning med lyckligt svenskt slut. Niklas Fogström satte sitt tredje mål innan Johan Forsberg sköt straffen som definitivt tog Luleå vidare.

Däremot var det ingen dramatik när Frölunda avancerade genom att hemmaslå Tappara med 4-2 (totalt 9-3).

I kvartsfinal ställs göteborgarna mot HIFK. Luleå möter Lukko medan Skellefteå och Linköping möts i ett helsvenskt möte.