Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenskt Näringsliv placerar Härjedalen i botten

Härjedalens kommun hamnar längst ner i länslistan när Svensk Näringsliv presenterar senaste rankingen när det gäller företagsklimatet. Bäst klarar sig Åre men i botten finns Härjedalen.

Det visar en enkätundersökning som Svenskt Näringsliv gjort med 30 800 företagare och 7 700 politiker i landet. Både i landet i stort och i flera län sjunker företagarnas betyg på det lokala företagsklimatet, något som Svenskt Näringsliv tycker är oroande.

Ingen av länets kommuner placerar sig bland de 100 bästa i landet. Bästa företagsklimatet i Jämtlands län finns i Åre enligt Svensk Näringsliv. Trots att Åre tappar sju placeringar jämfört med förra året hamnar kommunen på 112:e plats på Sverigelistan.

Tre av länets kommuner får sänkta betyg, fem får bättre, jämfört med 2013. Ragunda klättrar bäst med 59 placeringar och Östersund tar 47 placeringar uppåt på listan.

Härjedalens kommun får även de ett plus på tre placeringar men det räcker endast till en 271:a placering bland landets 290 kommuner.