Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensktoppsfavoriter till Bringåsen

På lördag, den 12 oktober, får bygdegården i Bringåsen storfrämmande. Det är dansbandsprofilen Erik Lihm, tidigare keyboardist i Vikingarna och svensktoppsgiganten Ann-Cathrine Wiklander som håller musikcafé.

De har båda rönt musikaliska framgångar i över två decennier. Han bland annat som keyboardist i Vikingarna, hon som sångerska med samarbeten med bland annat den svenska dansbansorkestern Sten & Stanley. Båda som låtskrivare och med egna orkestrar. De har, med sina respektive samarbetspartners och låtar, varit placerade på Svensktoppen samtidigt men deras musikaliska vägar korsades först under förra året då Erik ringde Ann-Cathrine med förslaget om en gemensam turné. Nu är de aktuella med en form utav musikcafé.

– Det är så roligt. Även om det är roligt att göra en konsert för 800 personer så är det här med spelningar på bygdegårdar speciellt. Att komma nära och att kunna gå ut bland publiken och heja. Det är fantastiskt.

Hur ser cafékvällen ut?

– Vi berättar om det vi har varit med om under våra år som artister, det brukar vara mycket uppskattat. Sedan spelar vi listlåtar, många vill höra det som de har hört på radion. Det blir blandad musik, både gammalt och nytt.

Ann-Cathrine och Erik spelar i ungefär 45 minuter och sedan är det en paus med fika och så 45 minuter musik igen, emellan låtarna bjuder de båda, i musikkretsar kallade dansbandslegenderna, alltså på anekdoter.

Ann-Cathrine som både är uppväxt och bosatt i Sollefteå har starka kopplingar till Jämtland. Bland annat har hon gjort ett flertal uppträdanden här och säger till och med att det finns de som räknar henne som hemmahörande i länet.

– Många tror ju att jag är jämtlänning och jag har sjungit så mycket i Jämtland så jag brukar säga att halva jag är det.

Hur många musikcaféer det har blivit runt om i landet kan inte Ann-Cathrine svara på, men många är det.

Men det är alltså roligt än?

Ja men absolut. Det har varit gånger när folk inte har velat gå hem. Man känner verkligen att man berör folk och jag känner en glädje i det vi gör. Det är ljuvligt.

Artikeln kommer från 100 % Östersund.