Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensktoppskungen gästar Glöte

På 60- och 70-talet hade Carl Erik Thörn 15 hits på svensktoppen och programledaren Ulf Elfving utnämnde honom till Svenstoppskung. Sedan bytte han karriär och bodde i USA i 20 år. Väl tillbaka i Sverige tog han upp karriären igen när hans fru gjorde en oväntad upptäckt. På onsdag spelar han på Glötegården.

Det var några år sedan nu, efter att Carl Erik Thörn och frun Adorena flyttat tillbaka till Sverige från USA, som Adorena gjorde en upptäckt i huset i Norrbotten.

– Hon hittade en massa gamla vinylskivor som jag spelat in. Där fanns det ju bilder på mig. Hon frågade vem det var och jag svarade att det är jag.

Paret, som träffades på Hawaii, hade varit gifta i flera år. Utan att Carl Erik hade berättat något om sin tidigare sångkarriär. Så frun blev väldigt förvånad.

– Då sa jag att jag kanske skulle ta upp min gamla sångkarriär igen, berättar Carl Erik Thörn, som sedan 70-talet bland annat utbildat sig till ekonom, drivit Grand Hotel i Sundsvall och jobbat som mäklare och med "business" som han uttrycker det.

Nu turnerar paret tillsammans. Adorena är manager och skriver och komponerar en del av låtarna.

– Men mest blir det gamla evergreens och en hel del Frank Sinatra, säger Carl Erik.

Att paret, som också har med sig pianisten Kalle Åmark och saxofonisten Leif Karlborg när det gästar Glöte på onsdag, också bjuder på några av Carl Eriks gamla svensktoppshits är nog vild gissning. "Säg vackra små ord till mig", "Mamy Blue" och "Jag vill dansa med dig" är bara några av hitsen som smörsångaren radade upp på 60-talet.

Då hade Carl Erik med band runt hundra spelningar på somrarna. Lika hysteriskt är det inte nu. Men lika roligt.

– Det blev en efterfrågan när vi satte i gång igen. Bemötande från publiken var enormt och det var det som gjorde mig tänd på att fortsätta, säger Carl Erik Thörn.

Carl Erik Thörn spelar även i Östersund samma onsdag och i Kälarne dagen efter.