Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svensson gör sin sista Algarve cup

För elfte gången spelar Victoria Svensson Algarve cup i fotboll. Den sista, säger hon själv.

– Jo, det är den sista... Samtidigt har jag sagt det så många gånger att jag ska sluta, så man vet inte säkert, säger hon och skrattar.

närvaro märks tydligt på träningsplanen Montechoro några inkast från spelarhotellet. Hon är superkoncentrerad och ger allt vid varje övning. Samtidigt pushar 31-åringen på alla och tillrättavisar de yngre spelarna när det krävs.

– Fast att man har spelat fotboll hela livet så är det fortfarande så jäkla kul. Jag skulle nog kunna tänka mig att vara tränare eller instruktör när man lägger av men först behöver man nog vila helt från fotbollen ett tag för att bli ”normal”.

Det är mästerskapsår med EM i Finland i september och Algarve cup är därför är extra viktigt.

– Det här är ju de enda riktiga tävlingslandskamperna innan EM. Och konkurrensen är alltid tuff, jag brukar kalla det lilla VM. Ett bra resultat och bra spel här följer med oss hela säsongen.

toppar tidernas skytteliga i Algarve cup på 14 mål tillsammans med Hanna Ljungberg som nu har slutat i landslaget. Frida Östberg är en annan som lagt av i ett landslag där en föryngring har skett.

– Vi har en bra blandning mellan yngre och äldre. Kosovare Asllani är otroligt snabb och en härlig spelartyp. Emelie Ölander är också bara 19 år men har redan ett härligt spelsinne.

i hetluften är Sara Larsson. Om en månad väntar proffsspel i USA för 29-åringen. Men en lårskada bekymrar försvararen som är med fotbollslandslaget i Portugal.

– Jag vill ju inte komma till Saint Louis skadad, säger hon.

Förra veckan fick Larsson känning av en sträckning i baklåret. Hon följde ändå med till Portugal och testades på första träningen i måndags. Men det är tveksamt om det blir något spel i Algarve cup.

– Det sträcker fortfarande lite där bak så det är väldigt svårt att säga. Dessutom ett känsligt läge för mig eftersom proffsligan börjar snart och man vill ju inte komma dit med en lårsträckning.

Larsson kommer att göra en ultraljudsundersökning inom kort.

Sveriges matcher: Finland (4 mars), Kina (6 mars), Tyskland (10 mars) samt placeringsmatch (12 mars).