Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svenstaviksfödd twittrar för Sverige

Twitterkontot @sweden har 68 700 följare. Den här veckan är det Ingrid Öhrnell, bördig från Svenstavik, som skriver på kontot.

Varje vecka får olika svenskar uppdraget att twittra på kontot @sweden. Kontot har följare över hela världen och tanken är att genom vanliga människor marknadsföra Sverige. Från i måndags och fram till på söndag är det Svenstaviksfödda Ingrid Öhrnell, som nu bor i Jönköping, som är kontots representant.

Hur får man uppdraget?

– Man får det genom att bli rekommenderad av andra. För mig är det här väldigt stort och jag känner mig hedrad. Blir varm i hjärtat när jag tänker på att det finns folk som uppskattar det jag gör.

Du har även ett eget twitterkonto. Vad är det du gillar med att twittra?

– Jag gillar när det går fort. Man får svar direkt och jag tycker att det ger mycket. När man får människors bekräftelse blir man glad. Sedan betyder det att man aldrig är ensam. Kan man inte sova på natten så kan man skicka en tweet och få svar.

Vad skriver du om under din vecka på @sweden?

– Min tanke från början var att skriva om olika platser varje dag, men nu har jag blivit väldigt insnöad på Jämtland. Det ligger djupt rotat i mig och känns roligt att marknadsföra mer. Jag tänkta berätta lite om Bergs kommun och kanske lite om arbetet efter stormarna. Att försöka uppmärksamma hur tufft det har varit för många som drabbats.

Ingrid Öhrnell har även ett privat konto där hon har 1 700 följare. Hon började twittra 2011 och har sedan dess skrivit nästan 45 000 tweets, vilket är i genomsnitt 40 inlägg om dagen.