Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige är på väg bakåt

Alliansen har varit väldigt självgod med att tala om vilka otroliga satsningar man gjort i jobben och skolan. För att inte tala om välfärden och landsbygden där man tydligen satsat enormt.

Annons

Hur kommer det sig att 380 000 människor står utan arbete i dag samtidigt som cancersjuka tvingas jobba?

Reinfeldt (M) vill se en pensionsålder på minst 67 år samtidigt som ungdomsarbetslösheten är högre än någonsin.

Detta är några av Alliansens ekvationer som inte går ihop. Den moderatledda regeringen har utförsäkrat mer människor än vad någon trodde var möjligt!

Sjukvården som förr var öppen för alla vid behov är i dag längre bort än någonsin. I dag saknas det pengar, främst på grund av de enorma skattesänkningarna.

Alliansen pratar flitigt om skolan och vill gärna påpeka sina satsningar angående de dåliga resultaten. I stället för att låta fler lärare undervisa så var deras högsta prioritet att införa betyg redan från årskurs 6. De är även villiga att gå ännu längre ned i åldrarna om så krävs.

Detta har visat sig tydligt genom försämrade resultat i skolan, brist på lärare och många elever är skoltrötta innan de ens hunnit börja på högstadiet!

Det Sverige som du och jag lever i nu är inte det Sverige som jag växte upp i och faktiskt var stolt över. Det var ett land som stod för alla människors lika värde, att oavsett bakgrund och sexuell läggning hade var och en samma förutsättningar.

Svårt sjuka människor tvingades inte ut i arbete och det fanns inga bestämda studie- eller yrkesval efter gymnasiet beroende på om du läst ett yrkes- eller studieförberedande program.

Det var ett Sverige som ständigt var under utveckling och som det talades väldigt bra om runt om i världen.

I dag står Sverige stilla, vi är på väg bakåt i tiden samtidigt som tidigare u-länder har passerat oss med stormsteg.

I dag flyttar allt fler människor samt företag ifrån landsbygden in till storstäderna, det har blivit dyrare att leva utanför städerna, jobben är färre, bensinpriset har skjutit i höjden, utbildningsmöjligheterna är få och på flera håll kan vi se en kollektivtrafik som inte uppfyller medborgarnas behov.

I dag kan vi fortfarande se stora skillnader mellan kvinnor och män där vi strävat efter lika lön för lika arbete tillräckligt länge.

Utbildningsnivåerna i skolan sjunker och tusentals människor går arbetslösa, framför allt ungdomarna.

I dag betalar arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer högre skatt än de som jobbar och har jobbskatteavdrag. Detta innebär att klyftorna i vårt land har ökat katastrofalt.

Din röst är otroligt viktig nästa val, Sverige kan bättre! Vi ska vara ett föregångsland med strävan om ett jämlikt samhälle. Vi ska vara ett land under ständig utveckling med en god framtidstro. Jobb, skola och omsorg ska prioriteras. Dagens ungdomar ska känna sig behövda i vårt samhälle.

Sverige behöver en socialdemokratisk regering!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel