Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige bör gå först för minskad köttkonsumtion

Den 30:e november till den 11:e december samlas politiker från världens länder i Paris för att medverka i COP21, det tjugoförsta Köpenhamnsmötet under FN:s klimatkonvention. Mötet är särskilt viktigt eftersom länderna där ska enas om ett nytt globalt klimatavtal som ska gälla från år 2020.

På plats i Paris kommer det även finnas representanter för organisationen Köttfri måndags 34 medlemsländer. Tänk vad otroligt värdefullt det skulle vara om vi, Köttfri måndag i Sverige, kunde lyfta fram Sverige som ett land som tar klimatförändringarna på allvar och arbetar för en minskad köttkonsumtion. Men det kan vi tyvärr inte.

Snart har den rödgröna regeringen med statsminister Stefan Löfven suttit ett helt år vid makten. Regeringen har haft gott om tid på sig att lägga förslag om minskad köttkonsumtion. Men regeringen tar inte klimatförändringarna på verkligt allvar om de fortsätter att helt ignorera köttkonsumtionen som globalt genererar mer växthusgaser än hela transportsektorn.

Regeringen behöver lägga konkreta politiska förslag för att bryta köttnormen. Visa ett litet stycke politiskt ledarskap som ger eko på klimattoppmötet i Paris!

Jonas Paulsson

Köttfri måndag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel