Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverige ett nytt Amerika?

Annons

Tänk om flyktingströmmen till Sverige bara har börjat. Vad händer om 20–40 år om klimatet havererar, om torka och översvämningar tvingar folk att fly hit upp i nord där det går att leva?

Miljömålen blir ju bara högre och högre för varje gång de ”stora gubbarna” träffas och skjuter dem lite längre framför sig.

I Tyskland bor man mer än tio gånger så tätt som vi här uppe. Vad jag kan förstå så har de inte högre arbetslöshet än vad vi har. Det skulle i så fall betyda att arbetslöshet och antalet invånare inte har något direkt samband med tillgången på arbete.

Tänk om det kanske rent av är så att ju fler det är som behöver mat, boende, skolor och kommunikationer, desto mer arbetstillfällen blir det? I så fall bör vi nog välkomna så många som möjligt. Är det dumt att tro att det är människor som skapar jobb åt varandra?

Vad skulle hända om Sveriges befolkning skulle öka till 50 miljoner? Vi skulle fortfarande ha en befolkningstäthet som var hälften mot Tysklands.

Men i Jämtland kan vi bli 500 000 invånare. Östersund kunde vara en stad på 200 000. Skulle vi få en fruktansvärd arbetslöshet då? Eller skulle det myllra av folk, affärer, arbeten, bättre vägar, flera bostäder, skolor och pendeltåg?

Våra hjältar bönderna som ännu inte dött sotdöden skulle få sätta plogen i nedlagda tegar och producera eftertraktad mat!

Jag tror att oavsett om vi lyckas stoppa klimatförändringarna eller inte, så blåser nya vindar.

Sverige och andra länder kanske är det nya Amerika! Där bodde det inte heller så mycket folk när Karl-Oskar och Kristina flydde dit!

Surgubben

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel