Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige får VM två år i rad

Sverige och Finland delar värdskapet av VM-turneringarna i ishockey-VM 2012 och 2013. Det innebär hemma-VM två år i rad för Tre Kronor.
Ett ekonomiskt klipp för bägge nationerna.

– Det finns många fördelar med det här. Att Tre Kronor får spela hemma två år i rad är bra för våra supportrar som inte åker utomlands i samma utsträckning som förut. Dessutom blir det mer intressant för våra sponsorer och vi kalkylerar med starkare intäkter än vid vårt förra VM. Det här kommer att stärka svensk ishockey, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund till TT.

Vid VM 2002 som spelades i Göteborg, Jönköping och Karlstad slutade vinsten på drygt 30 miljoner kronor. Vid turneringen 1995, i Stockholm och Gävle, blev vinsten 54 miljoner.

gången som ishockey-VM avgörs med delat värdskap. Finland hade sedan tidigare fått VM 2012 och Sverige 2013.

Nu spelar Tre Kronor i Sverige, förmodligen i Malmö, ända fram till kvartsfinalen 2012. Två grupper ur det inledande gruppspelet, en grupp i mellangruppen och två kvartsfinaler spelas i Sverige och därefter avgörs semifinaler och finaler i Finland. Året efter blir det på nytt två inledande grupper, en mellangrupp och två kvartsfinaler i Sverige, förmodligen Stockholm. Dessutom semifinaler och final. Det året spelar Finland hemma ända fram till kvartsfinalen.

Nästa år spelas VM i Tyskland och 2011 i Slovakien. (TT)