Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige föll tungt mot USA i JVM-finalen

På lördagen spelade Sveriges damer JVM-final med U18-laget, och för motståndet stod starka USA.
Ett motstånd som Sverige inte rådde på.

För första gången någonsin hade damerna lyckats ta sig till JVM-final när turneringen i år hölls i Ryssland.

Förutom att Sverige var i final för första gången, var det också första gången, sedan turneringen startade år 2008, som ett europeiskt lag tog sig till final.

Sverige som haft en sagolik väg till finalen, fick till slut en rejäl dos av realitycheck, när USA gick in i finalen och dominerade.

I den första perioden tog Sverige ledningen med 1–0 efter bara 1,35 via Thea Johansson, assiterad av Lina Ljungblom och Selina Aho. Därefter tog USA över, och gjorde i den första perioden tre mål.

I den andra perioden var Sverige ännu mer under isen, när USA gjorde fem mål på fem minuter, och halvvägs in i perioden hade gjort sex mål.

Den tredje perioden fick Sverige chansen att snygga till siffrorna, när Jenny Antonsson gjorde Sveriges andra mål assisterad av Maja Nylén-Persson och Josefin Bouveng, och Lina Ljungblom satte Sveriges och matchens sista mål.

Slutresultatet fastställdes till förkrossande 9–3, och skotten blev 36–9.

Sverige får trots den tunga förlusten, åka hem som silvermedaljörer.

För första gången någonsin.

För Plus-kunder: Erik Sandberg: "Borde jag inte kapa insatsen? Nej, varför det?"