Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige fungerar allt sämre

”Numret har upphört, hänvisning saknas.” Så låter det hos många av våra myndigheter. Dessutom tycks de tävla om att byta namn.

Eller det här; har i tre fax och ett brev meddelat min IT-operatör att min e-post är utslagen. Efter två veckor har inget hänt så jag försöker ringa – beräknad väntetid 72 minuter. Ringer senare flera telefonnummer varav i ett nummer meddelas att ”ni har plats nummer två i kön”.

Efter 32 minuters väntan svarar en person. Jag kan inte tro att två felanmälare pratar vardera 16 minuter. Hemska tanke, har man lagt in en tidsförlängning för att tjäna pengar på långa samtal och eller för att trötta ut och därmed undvika felanmälningar? Jag fick dock tips om ett telefonnummer att ringa, och där svarade man snart att samtalet kostar 19 kronor per minut.

Vadå betala för att felanmäla? Det är väl jag om någon som ska ha betalt för telefax, brev och minst en timme i telefon för att få tala om att min e-post varit utslagen i fyra veckor utan att någon försökt åtgärda felet. Vidare är det i sanning besvärligt att i dag driva ett enmansföretag utan att ha tillgång till e-post i flera veckor.

Och vem tänker på de omkring en miljon elöverkänsliga, varav omk 300 000 har så stora besvär att de måste avstå, eller begränsa sin telefontid, även med den fasta telefonen?

Med i medeltal en arbetstidskostnad à 200 kronor per timme torde svenska folket vänta bort tid i telefonen för omkring 10 miljoner per dag. Och detta trots att drygt 1,2 miljoner människor i arbetsför ålder saknar ett arbete. Finns det något dummare än att en längre tid betala ut arbetslöshetsersättning, eller annat bidrag, till arbetsföra människor, utan att få någon arbete utfört?

Än dummare blir det när vi vet att av ungdomar som får gå arbetslösa i två–tre år, så är det 20–30 procent av dem som aldrig kommer ut i arbetslivet.

En del av dem blir brottslingar eller drogmissbrukare och kostar samhället stora pengar.

K-E Lundgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel