Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige gruppvinnare i Algarve Cup – behöver konkurrenternas hjälp för att nå final

Det blev gruppseger i Algarve Cup för Sverige.
Det efter att Fridolina Rolfö sänkt Ryssland med två mål i 3–0-segern.
Nu väntar eventuellt finalspel senare i veckan – om resultaten går Sveriges väg.

Sverige fick en bra start på Algarve Cup när de besegrade Kanada med 3–1 i premiärmatchen innan de kryssade mot Sydkorea, vilket satt Sverige i en bra sits inför avslutningsmatchen då både det svenska landslaget och det sydkoreanska hade fyra poäng vardera efter två matcher.

Och i den tredje och sista matchen såg Sverige till att säkra gruppsegern.

Filippa Angeldal kunde först skicka in en frispark från halva plan innan Fridolina Rolfö klev in i handlingarna för att stänga matchen.

Först gjorde hon 2–0 efter en soloräd innan hon fastställde slutresultatet till 3–0 med knappa halvtimmen kvar att spela.

Segern innebar alltså svensk gruppseger och de får nu invänta resultaten i de andra två grupperna för att få reda på om det blir finalspel eller inte.

De två främsta gruppettorna möts nämligen i final. I de två andra grupperna leder Nederländerna den ena på sex poäng med en match kvar att spela, mot gruppjumbon Island, medan Australien och Portugal hotar från den andra gruppen.

Om varken Australien eller Portugal vinner med fler än fyra mål tar Sverige en av finalplatserna på deras bekostnad.

Sverige–Ryssland 3–0 (1–0)

Mål: 1-0 (31) Filippa Angeldahl, 2–0 (50) Fridolina Rolfö, 3–0 (61) Fridolina Rolfö

Domare: Marianela Araya Cruz