Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige imponerade i mixstafetten i Östersund – bästa noteringen på två år

De svenska skidskyttarna öppnade urstarkt i mixstafetten vid världscuppremiären i Östersund.
Hanna Öberg växlade över i ledning, men efter det tappade Sverige och gick i mål som femma.
Noteringen är den bästa sedan 2015.

Hanna Öberg öppnade urstarkt för Sverige, trampade på rejält ute i spåren och växlade över som ledare efter förstasträckan.

– Jätteroligt att få komma i gång. Liggskyttet kändes hur stabilt som helst och jag hade jättebra skidor i dag. Det kändes som att jag gled förbi allihopa, säger hon till TV4.

► (+) Samuelsson inspirerades av ÖFK – spurtslog ukrainska laget: "Vi har ett starkt lag"

På andrasträckan tappade Sverige där Anna Magnusson mötte tufft motstånd. När 22-åringen från Piteå växlade över till Jesper Nelin hade de blågula åkarna tappat sju placeringar, till en åttondeplats. I det läget låg Sverige 35,6 sekunder bakom ledande Finland, men bara 25 sekunder från pallen.

– Man får försöka göra sitt eget lopp när man ser att de andra passerar. Det var riktigt många starka åkare och någonstans får man inse att man kanske inte riktigt är där än, säger Magnusson, som sköt felfritt, till TV4.

► (+) Linn Persson stod för stark prestation i premiären: "Hornen växte inför sista skyttet"

Jesper Nelin gick ut hårt på tredjesträckan och sköt fullt i liggande skyttet på imponerande 23,4 sekunder. Men Nelins höga tempo hade ett pris i form av ett svajigt stående skytte. Trots en straffrunda hade Nelin fört upp Sverige på femte plats när han växlade över till Fredrik Lindström på sistasträckan.

– Jag gick för att komma ikapp och på första varvet gick det fort, men ändå återhämtade jag mig bra och kunde trycka på igen mot slutet. Andra skyttet var väl inte så bra, kommenterar Nelin sin insats till TV4.

Sverige gick till slut i mål som femma, 34,5 sekunder bakom segrande Norge och 28 sekunder ifrån en pallplats.

– Två femteplatser i dag, det känns som en bra start. Vi har fått i gång nästan hela laget, säger Fredrik Lindström om söndagen.

RESULTAT, TOPP FEM:

1. Norge, 1.11.31,7

2. Italien (+5,3)

3. Tyskland (+6,4)

4. Slovakien (+7,7)

5. Sverige (+34,5)

MER LÄSNING

Svenska skidskyttarna hade pallkänning i premiären – tappade efter Samuelssons strul

Här är svenska skidskyttetruppen inför helgens världscuppremiär i Östersund