Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige samlat för januariturnén – då tror allsvenska experten på ÖFK-spelarna: "Kan spela till sig en VM-plats"

Det svenska fotbollslandslaget förbereder sig för januariturnén i Abu Dhabi. Där pekar den allsvenska experten Anders Andersson ut tre spelare att hålla ett extra öga på.
Två av dem spelar i Östersund: Ken Sema och Sotirios Papagiannopoulos.
– Man måste trots allt ta de som har chans på VM, säger C Mores Anders Andersson.

Med ett fotbolls-VM bara månader fram ser många spelare januariturnén i Abu Dhabi som den stora chansen att spela in sig i truppen.

Inte minst för de inhemska spelarna som inte kommer kunna visa upp sig i de utländska ligorna.

Huruvida Ken Sema och Sotirios Papagiannopoulos kommer vara allsvenska spelare när januarifönstret är stängt återstår att se. Oavsett är de två av tre spelare som faktiskt har chansen att spela in sig i VM-truppen. Åtminstone enligt C Mores allsvenska expert Anders Andersson.

– Man måste trots allt ta de som har chans på VM. Och då är det ju Ken Sema, tveklöst. Kan han kliva fram? Förra januariturnén tog han första klivet, även om han kanske var lite försiktig. Kan han ta nästa kliv kan han spela till sig en VM-plats. Nu kommer han kunna få spela båda matcherna. Det är mycket som gäller på träningarna också dessutom på de här lägren, säger han till TT.

Även "Sotte" tror han har en chans att blanda sig i diskussionen om att få åka till Ryssland i sommar.

– Det är sjukt kul att han får chansen att visa sig. Han har haft en otrolig utveckling tycker jag. Även om det finns bra mittbacksalternativ med Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander och Pontus Jansson, så är det bara roligt att han får visa upp sig. Härlig mittback som gjort mycket bra. Jag har sett honom i Assyriska innan och så och då tänkte jag "Han är väl okej”. Men han har verkligen blomstrat.

Det är för femte året i rad som de svenska fotbollsherrarna åker till Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Årets matcher spelas mot Estland (7 januari) och Danmark (11 januari).

LÄS OCKSÅ

Gero uppges lämna ÖFK – Kindberg slår tillbaka: "Vad fan ska han till Iran och göra?"

► (+) Kindberg ville plocka in allsvenska toppspelare till ÖFK – fick nobben: "Skulle bli världsspelare hos oss"