Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige skrällde för guld på lagkappen i EM

Sarah Sjöström hade precis tagit guld på 50 meter fjäril.
Kort senare var hon med och bidrog till ytterligare ett svenskt guld – ett skrällartat sådant.
Det på 4x50 meter medley när Sverige vann med 57 hundradelars marginal ned till Danmark.

Knappt hade Sarah Sjöström hunnit upp ur bassängen efter sitt andra EM-guld för dagen på 50 meter fjäril innan det var dags för lagkapp över 4x50 meter medley.

Då blev det en succéavslutning på kortbane-EM i Köpenhamn.

Tillsammans med sina tre lagkamrater, Hanna Rosvall, Sophie Hansson och Michelle Coleman, såg Sjöström till att simma hem ett skrällartat guld till Sverige.

Sverige, som inledde med junioren Hanna Rosvall på den första sträckan, startade på bana ett och var på förhand inte en av favoriterna till guldet. Och efter första sträckan låg de näst sist.

Efter att Sophie Hanson slagit till med den snabbaste tiden av alla på sträcka två kunde Sarah Sjöström ge Michelle Coleman en dryg halvsekunds försprång på Polen när de gick ut på den fjärde och sista sträckan. Ett försprång hon förvaltade även om hon inte var snabbast på sträckan.

När Coleman slog i kaklet gjorde hon det 57 hundradelar före närmsta konkurrent som var hemmanationen Danmark.

– Jag gick i mål och visste inte alls var jag låg, jag trodde kanske trea men så stod det etta och jag bara ”nej?”. Men ja, det är den största chocken, säger Michelle Coleman i SVT:s sändning.

För junioren Hanna Rosvall var det en riktig upplevelse.

– Alltså det här är det sjukaste jag har varit med om i hela mitt liv. Jag svimmar, säger hon.

Sarah Sjöström tog dubbla EM-guld