Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige studsade tillbaka efter premiärförlusten – nu klara för mellanrundan i handbolls-EM

Sverige föll mot Island i premiären av handbolls-EM.

Då blev det revansch direkt när de besegrade Serbien med 30–25.

Nu är Sverige klara för spel i mellanrundan.

Efter förlusten i premiären mot Island i EM väntade under söndagen Serbien i vad som målats upp till en måstematch för fortsatt spel i EM.

Och det fanns ett drömresultat att spela på. Seger med tre bollar skulle innebära att Sverige säkrar fortsatt spel samt viktiga poäng i bagaget då inbördes möten går före målskillnad.

I den första halvleken var Sverige det hetare laget och kunde också gå till pausvila med en sexmålsledning innan en rafflande andra halvlek tog sin början.

En halvlek där det var Serbien som var det hetare laget samtidigt som Sverige stod för en del misstag.

Men så fanns ju drömresultatet att spela på.

Med sex minuter kvar var det också ledning med just tre mål, 26–23, för Sverige. Tre snabba bolltapp från Serbien senare och det var med drygt tre minuter kvar att spela ledning 29–23 för Sverige.

Och mer spänning än så blev det inte.

När slutsignalen ljöd stod det 30–25 i resultattavlan i Sveriges favör, där målvakten Mikael Appelgren var en av de stora segerorganisatörerna.

Ett resultat som gör att Sverige nu är vidare till mellanrundan.