Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige tog sig enkelt till semi

Annons

Sverige vann enkelt. Väldigt enkelt.

17-0.

Men kvartsfinalen mot Estland i innebandy-VM blev ändå ett antiklimax.

Efter starka publiksiffror på drygt 7 000 i helgmatcherna mot Lettland och Tyskland, och över 10 000 mot Finland i tisdags, var det ett helt annat Scandinavium som tog emot det svenska landslaget i kvartsfinalen. Ett par tusen åskådare såg svenskarna säkra en plats i semifinalen.

Det var väl kanske inte helt oväntat. En torsdag kväll liksom, och de flesta visste nog att vi skulle vinna det här. Vi var förberedda på det och gjorde det vi skulle, säger tvåmålsskytten Martin Östholm.

Att ha en stor publik spelar absolut roll, tycker Pixbobacken. För det mesta.

Det är så klart jättestor skillnad. Det blir som en extra spelare, en extra push matchen igenom att ha så mycket fans på läktaren som hejar fram oss. Det är klart det är skillnad. Men just i den här matchen kanske vi inte behövde det.

Estland - som förlorade sina tre matcher i grupp B med totalt 7-23 och nådde kvartsfinal först efter playoffspel mot ännu sämre Slovakien - var Sveriges sämsta motstånd hittills i turneringen.

Senast estländarna korsade Sveriges väg i ett VM, i Finland 2010, blev det förlust med 1-21. Även om siffrorna nu blev (marginellt) mer smickrande för Estland så var laget inget hinder på den svenska transportsträckan mot semifinalen.

De spelade en tuff åttondelsfinal i går, så jag förstår att de inte orkar med överhuvudtaget, säger Sveriges förbundskapten Jan-Erik Vaara.

Schweiz är favorit i uppgörelsen med Lettland på fredag kväll om att få möta Sverige i lördagens ena semifinal.

Jag tror att Schweiz är tyngre, de kommer att kunna gå på fler spelare och är ju bättre på pappret än vad Lettland är. Jag är ganska övertygad om att det blir Schweiz, säger Mattias Wallgren, som även han gjorde två mål mot Estland.

I den andra semin ställs Finland mot vinnaren i matchen mellan Tjeckien och Danmark.

Men Sveriges kvart i Göteborg då, själva matchen?

Estländarna höll ut "länge" innan det rann i väg, det får man ge dem, men var knappt över mittlinjen sett över de tre perioderna.

Det är skönt att lite gubbar får stänka dit några kassar och göra lite poäng. Bara hitta lite feeling liksom. Det är bra, vi tar med oss många positiva bitar till semifinalen, säger Martin Östholm.