Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige utan medalj i handbolls-VM – föll efter stark upphämtning

Sverige vände 9–16 till 18–16 i bronsmatchen mot Nederländerna.
Då tog det stopp – och holländskorna tog hem bronspengen i VM.
– En svag start av Sverige. Det tog för mycket energi och vi orkade inte hela vägen, säger Kanal 5:s expertkommentator och tidigare landslagsspelare Linnea Thorstensson.

Sverige var för första gången framme i en medaljmatch på damernas sida av handbolls-VM när de vandrade ut på planen för bronsmatchen mot Nederländerna.

Då blev det en tung första halvlek för svenskorna.

Efter att spelet hackat betänkligt under den första halvleken där de varken fick ordning på offensiven eller defensiven var det underläge 8–14 efter 30 minuter.

Halvtidsvilan verkade ha gjort Sverige gott då de kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken. Vid ställning 16–9 till Nederländerna påbörjades en makalös upphämtning.

Nio raka svenska mål vände på matchen till ledning 18–16 för Sverige. Då började offensiven hacka för Sverige igen och Nederländerna kunde komma tillbaka till 18–18. Lagen följdes sedan åt till 20–20 innan holländskorna utnyttjade ett svenskt byte och tog ledningen med 21–20.

– Vi hann inte med där, det uppmärksammade Nycke Groot direkt. Där måste det vara mycket bättre beslut från både Roberts och Sand, säger Kanal 5:s expert Linnea Torstenson.

När slutsignalen ljöd tre minuter senare stod det 24–21 på resultattavla, i Nederländernas favör.

Sverige får därmed fortsätta jaga sin första VM-medalj på damsidan.

– Man är tom. Man ville verkligen det här. Vi har gjort ett väldigt bra mästerskap, men det är svårt att vara nöjd när man står utan medalj, säger Isabelle Gulldén.

Sverige–Nederländerna 21–24 (8–14)