Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vände och vann mot Portugal: "Direkt vi bytte ut Granqvist vände det"

Sverige lyckades vända 2-0 till 2-3 borta mot de regerande Europamästarna.
– Det är vår inställning. Vi jobbar för varandra och vi springer ihjäl oss. Det är det som gör det, säger den svenske tvåmålsskytten Viktor Claesson till Cmore.

Annons

I den 18:e matchminuten tog Portugal ledningen genom Cristiano Ronaldo. Sverige gick till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge, efter att Andreas Granqvist styrt in bollen i eget mål.

Redan inför tisdagens träningslandskamp var det bestämt att den svenske svenske lagkaptenen endast skulle spela en halvlek och Andreas Granqvist ersattes enligt plan av Pontus Jansson.

– Direkt vi bytte ut Granqvist så vände det. Vi ska inte dra några stora växlar på det, men det var roligt att reta honom, säger förbundskapten Janne Andersson till Cmore efter matchen.

I andra halvlek fick de svenska herrarna äntligen utdelning för sin kämparinsats. Victor Claesson klev fram och satte både 2-1 och 2-2 och när mindre än en minut återstod av matchen, var det ett portugisiskt självmål som satte slutresultatet: 2-3 och Sverigevinst.

– Vi gör en fantastisk första halvlek, men de leder med 2–0. Jag tycker att vi vinner rättvist, med tanke på våra chanser. Vi springer kopiöst. Så taktiskt och disciplinerat genomfört. Det är högt betyg för alla, säger förbundskapten Janne Andersson till Cmore.

Läs mer: Sverige krossade Vitryssland – Emil Forsberg stod för två av målen