Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vann efter straffdrama mot USA

Två snygga räddningar och två bollar i stolpen. Målvakten Kristin Hammarström blev Sveriges hjälte när man besegrade USA i finalen i Algarve cup i efter straff­ar med 5–4.

Det stod 1–1 efter 90 minuter, men Sverige vann straffläggningen med 4–3 och Kristin Hammarström njöt av stunden.

– Jag gillar straffar, det är bara jag mot straffskytten och man har allt att vinna. Det är bara att gå in göra sitt bästa.

Hammarström. Hon räddade två och kunde ha fixat en till men bollen rullade retfullt över mållinjen. När dessutom nervösa amerikanskor prickade stolpen två gånger så gick segern till Sverige. Hela truppen stormande in på planen och kastade sig över Örebromålvakten. I debuten på Cypern i fjol räddade hon också en straff.

Sverige skulle dock ha grejat segern under ordinarie matchtid. Efter en krampaktig inledning tog blågult över matchen.

gjorde 1–0 efter 18 minuter sedan USA slarvat ordentligt i försvaret. Schelin hade ytterligare två frilägen men beslutsamheten saknades och Solo kunde rädda.

I andra halvlek bytte förbundskaptenen Thomas Dennerby ut rutinerade Therese Sjögran, Caroline Seger samt Victoria Svensson. Dessutom utgick både Nilla Fischer och Sara Thunebro. Då tappade Sverige spelet en aning men det dröjde ända till den 90:e minuten innan USA kvitterade genom Shannon Boxx.

Lotta Schelin kunde även ha avgjort straffläggningen men sköt över när Sverige hade 4–3. Tina di Martino gjorde 4–4 innan det var dags för mittbacken Stina Segerström.

– Visst var man lite nervös men inte så farligt ändå. Jag bestämde mig direkt för att slå en hård och låg straff och den satt ju perfekt vid stolpen. Jag har nog inte slagit en straff sedan jag var liten, sade Segerström och skrattade.

Sedan var det Heather Mitts mot Kristin Hammarström och bollen tog i stolpen.

– Vi gör en underbart bra match men skulle ha punkterat den tidigare. Första halvlek var fantastisk, berömde Dennerby. (TT)