Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverige vidare till OS-final i sprintstafett efter att Kalla brutit staven

 
Vinter-OS 2018: Längdskidor
Visa alla artiklar

Det blir OS-final i sprintstafett för Sverige.
Charlotte Kalla och Stina Nilsson tog Sverige vidare från semifinalen.
Det trots att Kalla bröt staven vid en av växlingarna.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson hade ett uppdrag i sprintstafettens andra semifinal, och det var att ta Sverige.

Något de klarade, men det var inte utan bekymmer.

Efter varsitt bra varv av Kalla och Stina Nilsson blev det trassel i växlingen ut på den tredje sträckan, som var Kallas andra, blev det allt för tätt i växlingsområdet och Kallas stav knäcktes i bitar och ut från stadion var Sverige åtta, men tog sig upp genom fältet inför nästa växling och Nilsson var snabbt uppe på en andraplats igen.

På Kallas sista sträcka vad det OAR, USA och just Kalla som drog ifrån resten av gruppen och la beslag på de tre första platserna.

Stina Nilsson kunde sedan på sin sista sträcka bevaka sin placering för en plats i finalen när hon gled in som tvåa bakom USA, 72 hundradelar bakom.

Från Sveriges semifinal går också OAR, Finland, Polen och Frankrike vidare till final.

I den första av två semifinaler i damernas sprintstafett var det inget snack om saken om vilket lag som var det bästa då Norges duo med Marit Björgen och Maiken Caspersen Falla direkt gick upp och skaffade sig ett rejält avstånd ned till resterande del av fältet och kunde enkelt ta sig vidare till final.

Från den första semifinalen avancerar också Schweiz som var 6,55 bakom Norge och Slovenien som var ytterligare tio hundradelar bakom. Även Tyskland tog sig vidare från den första semifinalen.