Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sverigecupsegrar för Tullusduo

Landslagsmeriterade Christofer Eriksson och Henrik Forsberg säkrade i helgen segern i Sverigecupen för äldre och yngre juni-orer. Tävlingarna i Sollefteå gav dessutom ett flertal andra topplaceringar för Krokomsklubb-en.

Sverigecupens sista och tion- de deltävling handlade om distans i lördags och jaktstart i går.

Distansloppet blev en härlig Tullus-historia. Christofer Eriksson vann överlägset H 20–21 och säkrade därmed slutsegern. Tvåan och trean var också från Tullus; lagets norska duo Torstein Stenersen och Knut Joramo.

Även i H 17–19 var det mycket Tullus. Henrik Forsberg och Daniel Gustavsson var tvåa och trea, Victor Agestam femma. Bäst var Limas Fredrik Karlsson. Forsbergs andraplats räckte till att bli totalvinnare i klassen.

I H 22 visade en annan av norrmännen i Tullus fin form. Christian Bache slutade tvåa.

Jämtframgångarna fortsatte i jaktstarten. I H 22 var Östersunds Leif Söderberg tvåa efter Limas Jakob Börjesson, med Christian Bache, Tullus, som trea.

Christofer Eriksson hade kanske kunnat vinna på nytt i H 20–21, men han avstod tävlingen. Orsak: Eriksson reste i går till Italien för Europacupavslutningen. I hans frånvaro vann klubbkompisen Torstein Stenersen på ett överlägset sätt.

Henrik Forsberg avslutade helgen med en andraplacering i H 17–19.

På damsidan var Ann Kristin Westlundh, Östersund, tvåa i D 22.

Anders Andersson, ledare i Tullus, var helnöjd.

– Väldigt bra gjort. Det allra roligaste var kanske Stina Widmark i D 13–14, en egenproducerad tjej som tog sin första pallplats (tvåa). Tidigare har det mest varit killarna som lyckats.

Andersson var också väldigt glad över stafettsegern i ungdomsklassen. Tvåa var Bore/Sveg, där slutmannen, Svegs Markus Stenberg, gjorde en stark insats.

Stenberg vann för övrigt den individuella 13–14-klassen, före klubbkompisarna Ponsiluoma och Johansson. Olle Olsson var tvåa i 15–16, en sekund efter Fredrik Ögren, Luleå.

Tävlingen i Sollefteå var den sista av större dignitet inför SM i Östersund, 2–5 april.