Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigecupsegrar för Tullusduo

Landslagsmeriterade Christofer Eriksson och Henrik Forsberg säkrade i helgen segern i Sverigecupen för äldre och yngre juni-orer. Tävlingarna i Sollefteå gav dessutom ett flertal andra topplaceringar för Krokomsklubb-en.

Annons

Sverigecupens sista och tion- de deltävling handlade om distans i lördags och jaktstart i går.

Distansloppet blev en härlig Tullus-historia. Christofer Eriksson vann överlägset H 20–21 och säkrade därmed slutsegern. Tvåan och trean var också från Tullus; lagets norska duo Torstein Stenersen och Knut Joramo.

Även i H 17–19 var det mycket Tullus. Henrik Forsberg och Daniel Gustavsson var tvåa och trea, Victor Agestam femma. Bäst var Limas Fredrik Karlsson. Forsbergs andraplats räckte till att bli totalvinnare i klassen.

I H 22 visade en annan av norrmännen i Tullus fin form. Christian Bache slutade tvåa.

Jämtframgångarna fortsatte i jaktstarten. I H 22 var Östersunds Leif Söderberg tvåa efter Limas Jakob Börjesson, med Christian Bache, Tullus, som trea.

Christofer Eriksson hade kanske kunnat vinna på nytt i H 20–21, men han avstod tävlingen. Orsak: Eriksson reste i går till Italien för Europacupavslutningen. I hans frånvaro vann klubbkompisen Torstein Stenersen på ett överlägset sätt.

Henrik Forsberg avslutade helgen med en andraplacering i H 17–19.

På damsidan var Ann Kristin Westlundh, Östersund, tvåa i D 22.

Anders Andersson, ledare i Tullus, var helnöjd.

– Väldigt bra gjort. Det allra roligaste var kanske Stina Widmark i D 13–14, en egenproducerad tjej som tog sin första pallplats (tvåa). Tidigare har det mest varit killarna som lyckats.

Andersson var också väldigt glad över stafettsegern i ungdomsklassen. Tvåa var Bore/Sveg, där slutmannen, Svegs Markus Stenberg, gjorde en stark insats.

Stenberg vann för övrigt den individuella 13–14-klassen, före klubbkompisarna Ponsiluoma och Johansson. Olle Olsson var tvåa i 15–16, en sekund efter Fredrik Ögren, Luleå.

Tävlingen i Sollefteå var den sista av större dignitet inför SM i Östersund, 2–5 april.