Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sverigedemokraterna höll torgmöte

/
  • De allra flesta skyndade förbi Sverigedemokraternas torgmöte med partiledaren Jimmie Åkesson från Sölvesborg, EU-valsedelsettan Sven-Olof Sällström från Östersund och ungdomsförbundsordföranden Erik Almqvist från Lund.
  • – När det gäller invandrarfrågorna tycker jag att de har fel, sa Christer Johansson från Frösön om Sverigedemokraterna.

I dag fanns två partiers toppkandidater i EU-valet på Gågatan i Östersund. Men Junilistans Sören Wibe ville inte debattera med Sverigedemokraterna.

Annons

– Det skulle vara att ge dem ett större erkännande än vad de förtjänar. Vi är ett anständigt EU-kritiskt alternativ, inte de, sa Östersundsbördige Sören Wibe från Umeå sedan han avvisat inviten från Erik Almqvist som är kampanjgeneral för Sverigedemokraternas valturné genom landet.
Valsedelsettan Sven-Olof Sällström som är från Östersund talade på Stjärntorget vid Biostaden mycket om att Sverige ska lämna EU, att makt ska återföras till Sverige och övriga EU-länder, och att EU kostar orimligt mycket.
Junilistans länskandidat, Hjördis Nilsson från Östersund, tyckte att det kändes som att Sverigedemokraterna bara kopierat andras EU-kritik.
Valparollen för Sverigedemokraterna är ”Ge oss Sverige tillbaka”, och på en hopvikbar folder är det kombinerat med en bild på två barbenta, brunbenta barn och ljushåriga barn som i kvällssolen går längs en grusväg.
Men lika inbjudande som bilden är lika utestängande och avvisande är Sverigedemokraterna till exempel mot Turkiet, som ansökt om EU-medlemskap, och mot arbetskraftsinvandring till Sverige. Och Sven-Olof Sällström var kraftigt avståndstagande både mot s-kandidaten Jens Nilsson från Östersund och mot centerkandidaten Håkan Larsson från Rödön.
– Det finns rasistiska tongångar i det de säger som jag inte tycker om. Jag har jobbat med flyktingar i många år, sa Christer Johansson från Frösön som stannade till och lyssnade med tydligt ogillande i kroppsspråket.
En äldre, grånad, kvinna suckade högt när hon skyndade förbi Sven-Olof Sällströms kraftigt högtalarförstärkta tal.
– Jag har upplevt nazismen och alla dess ruskigheter. Det här är samma saker, sa hon.

Mer läsning

Annons