Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges bästa kulturskola finns i Ragunda

Lärarförbundet presenterade i dag sin ranking över musik- och kulturskolekommuner. Bäst i Sverige är Ragunda.

Annons

För sjätte året i rad har Lärarförbundet utsett "Sveriges bästa musik- och kulturskolekommun". Ragunda kommun har för vana att placera sig högt i den årliga rankingen.

Förra året kom man på en hedrande silverplats vilket i år följdes upp med en förstaplats.

– Vi har under några år legat i toppskiktet och det är extra roligt att få den översta placeringen. Vi har ett fantastiskt samarbete med lärarna i våra grundskolor i Ragunda. Att vi kan erbjuda undervisning under skoltid och även medverka i klassundervisningen betyder mycket för oss, säger Inger Runsten på kulturskolan i Ragunda.

Lärarförbundets ranking bygger på tre kriterier: resurser till musik- och kulturskolan, avgifter och andel elever i frivillig verksamhet.

– Jag är oerhört stolt idag. Jag har alltid vetat att vi har en av de bästa kulturskolorna med en filosofi att alla ska få vara med och har en plats. Att integreringen med skolan gör så alla barn kan vara med och att vi har en avgiftsfri kulturskola så att föräldrarnas ekonomi inte ska vara avgörande men framförallt de fantastiskt duktiga pedagogerna som ger det lilla extra varje dag. Det är vår kulturskola och nu rankas vi etta i Sverige, säger kommunalrådet Terese Bengard (S) i ett pressmeddelande.

På lärarförbundets topp-tio-lista återfinns flera av länets kommuner. Förutom Ragunda, på första plats, rankas Härjedalen som landets fjärde bästa musik- och kulturskolekommun. Åre hamnar på en niondeplats.