Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges finaste IP ska koras – Söderåsen i Hede en av fem finalister

Nu ska det hela avgöras: Söderåsens IP i Hede Härjedalen kan bli Sveriges finaste IP i Expressens tävling som går mot sitt avgörande. Den slutliga omröstningen startar lördagen den 17 oktober och pågår i två veckor. Svenska folket avgör.

Tidigare i år drog Expressen igång tävlingen ”Sveriges finaste IP” och uppmanade sina läsare att nominera idrottsplatser. Hundratals nomineringar kom in och den som författats av den före detta Hedespelaren Anders Eriksson föll i smaken, Söderåsens IP blev en av femton som gick vidare i tävlingen.

– Vissa säger att Hedes blodpump är Ica, men för mig är det och kommer alltid att vara Söderåsen som är byns givna hjärta. I min uppväxt har Söderåsen varit central då det är dit man gått med en eller ett par bollar gång på gång, säger han till Expressen.

I den första omröstningen blev Söderåsen en av fem finalister och under denna vecka presenteras de på Expressens webbsajt. Ett längre reportage om Söderåsens IP kommer på samma webb lördagen den 17 oktober (läs i morgon).

Samma lördag startar också den slutliga omröstningen som pågår i två veckor. Röstar gör man på Expressens webb i artikeln om respektive idrottsplats.

– Man blir ju lätt lite hemmablind och tänker inte riktigt på att den är så fin som den faktiskt är, säger Dennis Thunell, en av herrspelarna i Hede IK som gjort ett antal matcher på Söderåsens IP, där han även är tränare för ett pojklag.

– Det är ju svinkul att det gått så bra och kul för hela Härjedalen att det blir lite uppmärksamhet kring det här. Framförallt är det credd till de som jobbar och håller på, målar och klipper och ser till att gräsmattan håller så fin. Det här är ett kvitto för dem och de ska ta åt sig stor ära för att Söderåsen nu är på topp fem, säger han.

De andra finalisterna är Grännäs IP, Gullmarsvallen, Ornäs IP och Torpavallen. Frågan är om deras skönhet slår ut Söderåsens IP i Hede där det gröna gräset vackert kontrasterar mot de rödbruna löparbanorna och den storslagna vyn mot Sonfjället.

– Alla i Hede kommer ju att rösta på Söderåsen såklart men jag hoppas att vi kan få lite hjälp från andra här uppe i norr. Vi är ju inte så många men det är bara att gå in och rösta och hoppas på det bästa, säger Dennis Thunell.