Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges radio stoppar program från Jämtland

Ett avsnitt av Meny i P1 har stoppats av Sveriges radio. Programmet produceras i Östersund med Fia Gulliksson som programledare.

Annons

Det visade sig att personen som lagade mat tillsammans med Fia Gulliksson är politiker och det är inte förenligt med SR:s policy. Det är samma policy som gör att det under valår inte finns några politiker bland sommarpratarna.

– Vi kan inte ha med en person som är kandidat inför valet, Sveriges radio ska vara opartisk, säger Lisbeth Hermansson, som är producent för Meny.

Hon vill inte nämna vilken politiker det handlar om. Men ÖP har information om att det är Theresa Flatmo, som driver Grannäset gård och kök i Kälarne, och på företagets Facebooksida finns en bild från inspelningen av programmet.

Theresa Flatmo har i dag inga politiska uppdrag, men kandiderar för Centerpartiet i valet. Hon står på andra plats på partiets fullmäktigelista i Bräcke kommun och på 20:e plats på riksdagslistan. Det kände inte Meny-teamet till när de åkte till Grannäset och spelade in programmet, som var tänkt som ett midsommarspecial.

– Det är olyckligt att vi inte visste att hon kandiderar, det är ett misstag. Hade det inte varit valår så hade det inte varit några problem för då hade hon ju inte stått på någon lista, säger Lisbeth Hermansson.

Programmet var redigerat och klart när det visade sig att krögaren också är politiskt aktiv. Då tog Agneta Kellgren, som är chef för delar av P1:s riksproduktion, beslut om att programmet inte ska sändas. I stället blir det ett program med det bästa från senaste Meny-säsongen som sänds på torsdag nästa vecka.