Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges största vårdtjänst har bildats

Sveriges största tjänst för att vägleda till rätt hälso- och sjukvård heter "1177 Vårdguiden". Den har bildats genom en sammanslagning av 1177 och Vårdguiden.

Det här innebär att det blir en gemensam plats på internet (1177.se) och ett telefonnummer (1177) oavsett var i landet man bor. Innehållet på sajten anpassar sig till var besökaren geografiskt befinner sig, vilket innebär att besökare från Jämtlands län får information om lokala vårdgivare. I dag beräknas cirka 200 000 personer använda tjänsten.

– I vårt län har numret 1177 och webbplatsen 1177.se funnit sedan många år tillbaka. I snitt ringer länsborna cirka 6 000 samtal och webben besöks cirka 25 000 gånger per månad. Det är alltså uppskattade och använda tjänster. För vår del blir den främsta skillnaden att de som söker information på webben nu möts av ett utökat innehåll och fler funktioner än tidigare, säger Ingela Eckerdal, verksamhetschef för 1177 Sjukvårdsrådgivningen i Jämtlands län, i ett pressmeddelande.

Drygt 1,3 miljoner svenskar har ett personligt konto som man når via inloggning och av dem har 13 800 personer sitt konto kopplat till Jämtlands läns landsting.