Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svindleri i värsta klassen

Tack Nils Åke Hallström! Dina mycket välformulerade synpunkter bekräftar vad många av oss gått och känt om denna absurda penningtransaktion till Peab.

Under åren som gått har de flesta av oss vant oss vid den makalösa självsvåldighet som uppvisas av Östersunds kommunpampar.

Kommuninvånarna blir snabbt fartblinda av alla miljoner som spenderas hit och dit av våra beslutsfattare. Till slut reagerar vi inte om det blivit 10- eller 100-potenser av miljonerna.

Det finns en grundmurad konsensusinställning inom vår politiska nomenklatura i länet. Inte sticka ut. Inte stå med svarte Petter om det går fel. Denna inställning är illavarslande och i högsta grad oroande.

Härigenom kan vilka stolligheter som helst helt beslutas utan att någon vågar fråga om det här är ansvarsfullt eller inte. Det är tryggast att hålla varandra i handen till nästa val så att försörjningen tryggas.

För mig som saknar sakinformation verkar ett svindleri i värsta klassen ha genomförts. Är det så illa? Jag kan inte se annat än att kommuninnevånarna har blivit lurade på mer än 100 miljoner kronor! En enorm mängd pengar.

Bygastens funderingar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel