Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sviten sprack i ösregnet

/
  • Sviten är bruten och ÖFK går besviket av den regntunga planen. Isaac Shaze och Sam Mensah får främst, Martin Johansson och Juanjo Hervias kommer strax bakom.

ÖFK var på väg mot rekordet.

Då gjorde Samuel Mensah ett av sina få misstag i år.

– Det är klart att det inte känns bra. Men sånt händer i fotboll, sa en besviken Mensah efter förlusten mot IK Frej.

Annons

Östersunds FK kom till slitna Vikingavallen i Täby Kyrkby som ett obesegrat lag och med fem raka segrar.

Dessutom var man på väg att fixa ett kanske oslagbart rekord i klubbens historia. Laget hade nämligen inte förlorat en seriematch sedan 18 juni förra året inför mötet med Frej. ÖFK var alltså bara två dagar från en svit på ett år som obesegrat lag.

Men i regnet på Vikingavallen drunknade alla drömmar.

Det blev en match med två vattentäta försvar och knappt någon riktigt avancerad målvaktsräddning på 90 minuter. Den mesta tiden användes till att bollen bytte adress på mittfältet.

När så de flesta började inse att det var en äkta 0-0 match de skulle få bevittna kom det ödesdigra misstaget.

Efter 80 minuter kom matchens första hörna! Det var ÖFK som fick hörnan, men det var Frej som gjorde mål på den.

Hörnan var misslyckad och rensades bort av Frej och bollen skulle tas hand av ÖFK:s Samuel Mensah mitt på ÖFK:s planhalva. Men när Mensah skulle leverera bollen tillbaka till Petter Augustsson så missade han passningen helt. Bollen gick bara några meter och snappades upp av hemmalagets Niklas Skog som ensam med Augustsson inte gjorde något misstag.

– Det var spinn på bollen när den kom mot mig och det var en touch tillbaka till målvakten som gällde. Men jag fick ingen träff och så blev det som det blev. Jag kan inte gå och fundera över det misstaget. Det är sånt som kan hända i den här sporten. Det är bara att glömma det här, sa Samuel Mensah innan han klev på spelarbussen.

Annars var Samuel Mensah bäst i ÖFK denna dag tillsammans med Isaac Shaze. Men det spelade liksom ingen roll en dag som denna.

I hemmalaget var det naturligtvis stor glädje efter matchen.

– Det var en viktig seger för oss. Men jag är faktiskt lite besviken på Östersund som jag trodde ville komma hit och föra matchen mer än de gjorde. Men det var verkligen en match med lite målchanser där båda lagen hade problem med sista tredjedelen i spelet. Ganska typiskt att en sådan match avgörs på ett individuellt misstag, sa IK Frejs tränare Bartosz Grzelak.

Hemmalaget kunde med framgång plocka bort den vindsnabbe David Accam och det var en av anledningarna till poängen.

– Pierre Gallo lyckas väldigt bra med det. Han är ju 37 år och ligger mest på rehabbänken under veckorna. Men här visar han efter 7-8 år på hög nivå hur bra han läser spelet och inte ger Accam utrymme, sa Grzelak.

ÖFK-tränaren Graham Potter ville inte göra några större analyser efter förlusten.

– Jag vill titta på videon först innan jag uttalar mig om det finns något positivt att ta med sig från den här matchen. Jag kan nog bara konstatera att vi inte gjorde tillräckligt för att vinna matchen. Det var en sådan dag, sa Graham Potter.

Annons