Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbank lämnar inte bygden

IT- och produktsupport är en viktig funktion för Swedbank och i slutänden även för våra kunder. Swedbank har i många år köpt dessa tjänster från Fujitsu i Stugun, och vi är nöjda med det samarbetet.

Just för att denna funktion är viktigt för oss vill vi fortsättningsvis bedriva den i egen regi. Det ger oss större möjlighet att utveckla verksamheten och skräddarsy den för oss.

Alla de medarbetare hos Fujitsu som har jobbat med Swedbank erbjuds att följa med till banken i Östersund och jag hoppas att så många som möjligt tar den chansen.

Vi kommer att kunna erbjuda dem goda möjligheter att utvecklas, både inom supportverksamheten och inom banken i övrigt. Resultatet för våra kunder blir en effektivare bank med större förmåga att lösa problem.

Att företag byter leverantör av tjänster, eller som i det här fallet väljer att bedriva den i egen regi är inget konstigt utan en naturlig del i utvecklingen av den egna verksamheten. Såvitt vi vet kommer Fujitsu att fortsätta finnas kvar i Stugun med nya kunder och medarbetare. Vi tycker det är viktigt att arbetstillfällena finns kvar i regionen, och därför är vi glada att vi utvecklar supportfunktionen på Frösön.

I samband med beslutet har banken haft en dialog med ledningen för både Ragunda kommun och Länsstyrelsen i Jämtlands län och de har visat förståelse för beslutet. Vi kommer göra vårt bästa i denna förändring, bland annat verkar vi för att pendlingsmöjligheterna mellan Stugun och Östersund ska förbättras.

Att vi inte har kontor i Stugun innebär inte att vi lämnar bygden. Tvärtom – genom att kraftsamla och effektivisera vår verksamhet här och på andra ställen kan vi fortsätta att göra långsiktig nytta för våra kunder och de samhällen de bor och verkar i.

Ulf Ejelöv

regionchef Norra regionen Swedbank

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel