Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedbank stänger flera kontor i länet

Swedbank stänger fem kontor i länet.
– Vi förändrar bankverksamheten och satsar på våra större kontor, säger, Christer Thylin, rörelsechef på Swedbank i Jämtland.

Kontoren som Swedbank stänger ligger i Gäddede, Hammerdal, Stugun, Oviken och Hallen. En av orsakerna till att bankkontor stängs är de allt hårdare säkerhetskraven.
– Det är dyrt att upprätthålla säkerheten på våra mindre kontor, säger Christer Thylin.
En annan orsak är att Swedbank vill satsa på de större kommunkontoren. En del av personalen som jobbar på de mindre kontoren kommer därför att flytta till de större bankkontoren.
– Förändring gör så att vi lättare kan hålla en hög kompetens på våra större kontor, säger han.
Den första juli kommer de små kontoren att stänga.


• Gör ni det här med tanke på den senaste tidens ekonomiska kris i Swedbank?
– Nej, vi har under en längre tid funderat på hur vi ska förändra vår bankverksamhet. Den här är en diskussion som pågått i ett par års tid, säger Thylin.
Banken kommer inte att säga upp någon.
– Samtliga anställda kommer att erbjudas en lösning, säger han.


• Är ni inte rädd att ni kommer att förlora kunder?
– Det är klart att det kan få en viss påverkan. Men det viktigaste är att vi samtidigt gör en rejäl satsning på kontanthanteringen. Vi kommer att införa en enklare variant av uttagsautomater – Bank i butik.  Vi har redan bokat möten med samarbetspartner i Gäddede, Hammerdal och Oviken, säger Christer Thylin.


Swedank ska samtidigt öka tillgängligheten på kontoren i Strömsund, Hammarstrand, Bräcke, Svenstavik, Sveg, Järpen, Krokom, Åre, Funäsdalen och i Brunflo, som ska ha öppet till klockan sex på torsdagskvällarna från och med i september.