Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swedin-dubbel på Leangen

Amatörtränaren Hans Swedin hade två hästar till start i lopp 1 på Leangen i går. Utfallet blev bästa möjliga för Östersundstränaren – seger för Benice Boko efter ett lopp i spets och bakom kunde Melina Beauty hålla undan till andraplats efter ett lopp i rygg på stallkamraten.

Segern var värd 15 000 norska kronor och andraplatsen 7 500 – ett härligt tillskott för Swedin som hade lejt Kai Johansen att köra segraren och Andre H. Stensen till andrapristagaren. Segertiden var 16,5 över medeldistans med bilstart.

En ovan segerduo blev det i sista loppet på Leangen. Wångenhästen Stolen Moment tog karriärens andra seger i 34:e starten tillsammans med 19-åriga Vilde Marie Antonsen. I ett lopp där många felade eller brände krafterna på fel ställde bjöd Vilde sin häst på en vilsam invändig styrning. När luckan kom och hennes första kuskseger i karriären var ett faktum blev det en vild segergest. Segern var en riktig överraskning till dryga 25 gånger pengarna.