Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Swingersklubb öppnas i Mörsil

Dragan Bratic ville öppna asylboende i Brinkeboda men öppnar i stället en swingersklubb i lokalerna. Swingers är människor som träffas för att ha sex med fler än en partner.
– Första helgen vi ordnar det blir 27 till 28 september.

Annons

När Dragan Bratic anlände till Mörsil 2011 för att öppna en ny strippklubb i anrika Brinkeboda värdshus var det många som upprördes. Kommunpolitiker och ortsbor protesterade mot överetableringen. Han stängde strippklubben i september i fjol. I stället hade han tillsammans med ett annat företag tänkt öppna strippklubb i kommunägda lokaler inne i Kiruna centrum. Hans ankomst möttes av ett järnhårt motstånd från Kirunabor. Det blev demonstrationer och hätska diskussioner. Ämnet togs även upp i SVT:s samhällsprogram Debatt.

I februari lämnade han Kiruna och har sedan dess arbetat för att få öppna ett asylboende i Brinkeboda. Bratic menar att Migrationsverket först gav honom tilldelning, vilket innebär att man påbörjar en process som kan leda till att man får öppna ett asylboende, men att de därefter fick kalla fötter.

– Jag fick tilldelning av Migrationsverket men jag är tydligen inte omtyckt av Migrationsverket eller kommunen.

Det var när myndigheten förstod vad lokalerna använts till som de tänkte om, tror Bratic. Nu ville man inte lägga verksamhet här, Han har därefter försökt att ha en vanlig lunchservering i lokalerna.

– Vi har fixat dagens lunch men det är som om det finns något i luften. Alla tänker bara Mc Dragans och striptease, suckar Bratic.

I stället öppnar han lokalerna för en swingersklubb.

– Jag ville ha asylboende eller något sådant. Men nu blir det swingers som kommer hit.

I slutet av september kommer första gästerna upp till Mörsil. Och många fler träffar ska ordnas i värdshusets lokaler, tror Dragan Bratic.

– Det kommer att bli bra. Det finns 120 000 swingers i Sverige, säger han.

Läs mer:

Länsbor kryddar livet med swingersex

Dragan tar sina strippor och drar

Konflikten trappas upp – Bratic stäms

Hon driver strippklubben i Åre

Sätherberg kräver högljudd debatt